Jobb og muligheter – Øvre Romerike
Målsettinger
Kurset skal ut fra den enkeltes forutsetninger, føre kursdeltaker i eller nærmere ordinært arbeid.
Gjennom god veiledning og oppfølging av både deltaker og praksisstedet/arbeidsgiver skal deltagerne oppleve økt innsikt i egne muligheter i arbeidslivet og økt bevissthet om egne ressurser. En tilpasset Supported employment-tankegang skal være gjennomgående i konseptet. Leverandøren må tenke utadrettet, og ha som rettesnor at mest mulig av opplæringen skal skje ute i bedriftene. Det må derfor jobbes aktivt også mot praksisstedet/arbeidsgiver under hele praksisperioden av kurset, nettopp med tanke på å sikre varig tilknytning til arbeidslivet etter endt kursperiode.
I tillegg skal deltakerne få jobbsøker¬kompetanse, kunnskap om norske arbeidslivforhold, samt relevant arbeidserfaring. Deltakerne skal oppleve en bedring av sin funksjonsevne og bedre livskvalitet etter gjennomført kursperiode.
Målgruppe
Målgruppen består av en differensiert gruppe av mennesker med ulike behov.
De fleste av deltakerne har vært lenge ute av eller har en svak tilknytning til arbeidslivet, og står i fare for å komme i en passiv situasjon preget av inntektsfattigdom og andre levekårsproblemer av helsemessig og/eller sosial karakter. Deltakerne vil ha behov for tett individuell oppfølging.
Antall deltakere
12 eller 20 deltakere pr gjennomføring. Det må utarbeides pristilbud på begge alternativer, jf. vedlegg 3.
Kurssted
Det skal etableres en rammeavtale for regionen Øvre Romerike, med mulighet for å levere på tre forskjellige gjennomførings¬steder, det vil si sentralt på:
•Nes
•Eidsvoll.
•Jessheim
Det bes om at tilbyder gjør rede for hvilke former for offentlig kommunikasjon som er tilgjengelige i forhold til tilbudte lokaler, samt avstand til aktuelle holdeplasser.
Beliggenhet ift. offentlig kommunikasjon vil bli vektlagt i evalueringen.
Leverandører kan levere tilbud for et eller flere av kursstedene. Det må presiseres hvilket kurssted tilbudet gjelder for.
Varighet
22 uker (3 uker teori og 19 uker praksis)
Organisering og pedagogiske metoder
Det skal legges opp til at deltakerne har en fast kontaktperson/veileder å forholde seg til gjennom hele kurset. Det må også beskrives hvordan det er tenkt gjennomført.
Kurset har to hoveddeler; 3 uker med teori og 19 uker med praksis.
•Modul A (teori)
skal ha en varighet på 3 uker og er felles for alle deltakerne. Målet med teoridelen er å få avklart hva deltakeren kan jobbe med. Alle har ressurser i seg, og disse skal gjennom modul A knyttes opp til arbeidslivet.
En gruppebasert metodikk bør legges til grunn for undervisningen, og under¬visningen skal inneholde både teori, praktiske øvelser og diskusjoner. Tilbudet skal inneholde en nærmere beskrivelse av hvordan undervisningen skal legges opp med en begrunnelse for valgt metode. Det skal benyttes pedagogiske metoder som utvikler deltakernes ressurser og som aktiviserer deltakerne. Og det må i tilbudet beskrives hvilke pedagogiske metoder som er tenkt anvendt.
•Modul B (praksis)
skal ha en varighet på 19 uker. Målet med praksisdelen er å oppnå varig tilknytning til arbeidslivet.
Praksis skal være i en ordinær virksomhet og deltakerne skal få individuell tilpasset oppfølging fra kursleverandør. Her kan det også legges opp til at de deltakerne som har behov for det får en ”primærkontakt/fadder” på arbeidsplassen. Deltakerne skal i størst mulig grad etterfølge ordinær arbeidstid og forholde seg til de krav som er naturlig å stille til ordinært ansatte.
Instruktørressurser
Leverandør er ansvarlig for å disponere instruktør/veilederressursene slik at deltakerne ivaretas i alle modulene, samt at innholdet i modul A gjennomføres på en faglig god måte.
Det skal benyttes 2 instruktører pr. kursgjennomføring med 12 deltakere, og 3 instruktører pr kursgjennomføring med 20 deltakere.
Det vektlegges godt samsvar mellom instruktørene som tilbys, det faglige innholdet og den pedagogiske metoden.
En av instruktørene skal ha rollen som koordinator og Leverandøren må informere NAV Tiltak om hvem som skal ha denne rollen.
Tilbyders valg av instruktører må fremgå av tilbudet og presenteres ift en reell avropsløsning.
Tilbyder vil bli bedt om å stille med aktuelle instruktører i et eventuelt forhandlingsmøte.
Instruktørene som presenteres på forhandling skal være instruktører på kurset.
Disse ressursene skal benyttes i direkte arbeid med deltakerne eller ut mot arbeidsmarkedet. Lærerressursene skal være tilstede i hele kurstiden og skal være tilgjengelige for deltakerne i henhold til coaching, individuell kartlegging, karriererådgiving, debrifing, individuell oppfølging mm.
Andre medarbeidere som jobber med administrative oppgaver vurderes ikke som lærressurser og slikt arbeid skal ikke regnes som veiledningstimer i budsjettet.
Antall opplæringstimer
Modul A:
Undervisningstiden skal være 6 timer hver dag fra kl. 09.00 – 15.00, mandag – fredag, med muligheter for individuelle tilpasninger.
Antall opplæringstimer skal være 30 timer pr. uke, totalt 90 timer.
Modul B
Deltakerne skal i utgangspunktet følge ordinær arbeidstid, men med individuell tilpassing. Deltakerne skal ha tilstrekkelig oppfølging og veiledning tilpasset den enkelte deltakers behov.
Kontraktstildeling
Tittel: Jobb og muligheter- Øvre Romerike (Eidsvoll og Jessheiem)
Dato for kontraktstildeling: 06-11-2013
Antall mottatte tilbud: 11
Kontaktpunkt for leverandøren som har blitt tildelt kontrakten:
Din Utvikling As, Grenseveien 107 A, 0601 Oslo, NO, Telefon: +47 95746974, E-post:
vigleik@dinutvikling.no. Orbitarena, Postboks 73, 2050 Jessheim, NO, Telefon: +47 90592664, E-post:
hu@orbitarena.no, Nettadresse (URL):
www.orbitarena.no .