Rammeavtale Oppfølging Telemark

Information

Negotiated procedure
2/19/2013 10:58 AM (GMT+01:00)
4/4/2013 12:00 PM (GMT+02:00)
4/4/2013 12:00 AM (GMT+02:00)

Buyer

NAV Telemark NAV Telemark
Kolbjørn Sandsdalen Kolbjørn Sandsdalen
Torggt. 18, 6 etg, PB 2860 - Kjørbekk
3702 Skien
Norway

Closing date has passed.

Short description

NAV TELEMARK

- KRAVSPESIFIKASJON FOR OPPFØLGING

Rammeavtale for Telemark

1. FORMÅL

Oppfølgingstiltaket skal gi den enkelte deltaker individuelt tilrettelagt oppfølgingsbistand som er nødvendig for å beholde eller skaffe lønnet arbeid, eventuelt gjennomføre et arbeidsrettet tiltak.

2. DELTAKERE

Målgruppen er alle NAV sine brukere inkludert sykemeldte under ordningen Raskere tilbake.

Aktuelle deltakere er personer som har behov for en mer omfattende formidlings- og oppfølgingsbistand enn det Arbeids- og velferdsetaten kan tilby.

3. VARIGHET

Rammeavtalen for Oppfølging i Telemark gjelder for 1 år fra og med 01.07.2013 med mulighet for forlengelse i ytterligere 3 år.

Standardinnsats for dette tiltaket er tilsagn for 30 timer fordelt innenfor en tilsagnsperiode på 3 måneder.

Standard bestilling fra NAV vil være 3 måneder med oppfølging, og for en periode på 3 måneder vil det bli utbetalt penger en gang, når tiltaket er fullført/avsluttet. Det gis ikke mulighet for delfakturering når perioden er inntil 3 måneder med oppfølging.

Alle refusjonskrav må være tydelig merket med tilsagnsnummer, navn på deltaker, periode og sluttfaktura.

Oppfølging kan vare i inntil seks måneder. Tiltaket kan forlenges med ytterligere 6 måneder, og ved særlige behov kan tiltaket vare i inntil 3 år. En forlengelse skal grunngis av leverandør og godkjennes av NAV-kontoret.

Ved oppfølging utover 3 måneder, kan det avtales en delfakturering. Ved delfakturering må refusjonskravet være tydelig merket med delfakturering i tillegg til de andre obligatoriske opplysningene som alltid skal være med.

4. ANTALL TIMER

NAV antar at et gjennomsnittsbehov kan være 10 timer pr. deltaker pr. mnd, men at dette kan variere fra deltaker til deltaker, samt endre seg i løpet av oppfølgingsperioden. Dersom en leverandør ser at behovet for en deltaker over tid er høyere enn dette, må NAV-kontoret kontaktes for å diskutere hensiktsmessigheten av tiltaket.

5. ANTALL PLASSER

Leverandør må opplyse hvor mange parallelle plasser som kan stilles til disposisjon. Det vil inngås rammeavtale med kjøp av enkeltplasser. Tiltaket skal organiseres med metodikk bygget på individuelle tiltak

6. TJENESTEOMRÅDE

Tiltaket skal gjennomføres med base i Grenland, men med fullverdige tilbud for Vestmar, Midt-, Øst- og Vest- Telemark enten gjennom egen virksomhet fra leverandør, underleverandør eller samarbeidspartner.

7. KRAV TIL FAGLIG INNHOLD

Oppfølging skal være en tjeneste som skal bidra til at deltakeren gjennom individuell oppfølging får bistand til å beholde eller skaffe arbeid.

Tiltaket skal tilpasses individuelt slik at den enkelte deltaker får bistand ut i fra sitt definerte behov. Tiltaket må være fleksibelt og utformes slik at ulike elementer kan kombineres.

Tiltaksarrangør skal kunne tilby:

-motivasjonsarbeid

-veiledning og råd både til tiltaksdeltaker og eventuelle arbeidsgivere og andre tiltaksarrangører

-opplæring i arbeidsrelaterte ferdigheter og trening i sosial mestring

-bistand til jobbsøking

-bistand til tilpasning og tilrettelegging av arbeid og arbeidssituasjonen

-bistand knyttet til praktiske oppgaver knyttet til arbeid eller gjennomføring av tiltaket

-bistand av spesialpedagogisk karakter og annen faglig bistand

Arbeidsfokus skal prege aktivitetene som tilbys. Det faglige innholdet skal ta utgangspunkt i metoder som styrker deltakers egne ressurser og muligheter samt fremme jobb- og livsmestring.

For deltakere med arbeidsforhold skal oppfølgingen foregå i tilknytning til dette arbeidsforholdet. Dersom nåværende arbeid ikke lenger er høvelig eller at det av ulike grunner ikke er hensiktsmessig med tilbakeføring til nåværende arbeidsforhold, må oppfølgingen gjennomføres med hensikt i å skaffe nytt arbeid. Oppfølging på arbeidsplassen kan være råd og veiledning til både arbeidstaker og arbeidsgiver, samt bistand til tilrettelegging av arbeidet og arbeidssituasjonen. Tiltaksarrangør skal i dialog med deltaker og arbeidsgiver avklare hvilken bistand/oppfølging/tilrettelegging som bør iverksettes.

For deltakere uten et arbeidsforhold, eller som har behov for nytt arbeid, skal deltakelse i oppfølgingstiltaket bidra til å styrke deltakers jobbsøkermotivasjon, jobbsøkerkompetanse samt bistand til å finne fram til gode og virksomme jobbsøkingsstrategier. Deltakeren skal være sikret nødvendig og tilstrekkelig oppfølging både i jobbsøkingsfasen og i startfasen av ordinært arbeid og om nødvendig få hjelp med tilrettelegging av arbeidssituasjonen der det er behov for det.

Oppfølging kan kombineres med andre arbeidsrettede tiltak, slik som opplæring, arbeidspraksis og lønnstilskudd når dette er hensiktsmessig.

Leverandør skal i Bilag 2 beskrive hvordan det faglige innholdet i dette kapittelet konkret er tenkt iverksatt og kvalitetssikret. Leverandør skal beskrive hvilke aktiviteter/tema som vil bli benyttet. Dette må sees i sammenheng med krav i kapittel 8. Det må tydelig framkomme hvordan arbeidsfokuset er tenkt ivaretatt. Det er leverandørens oppgave å sannsynliggjøre at deres opplegg vil fungere i forhold til målgruppe og målsetninger for tiltaket.

8. ORGANISERING OG PEDAGOGISK TILRETTELEGGING

Tiltaket skal utføres av en veileder fra leverandøren som har hovedansvaret og som følger deltaker fra tiltakets begynnelse til tiltakets slutt.

Brukerperspektivet skal ligge til grunn i møtet med deltaker. Med brukerperspektivet forstås at deltakeren blir møtt med respekt for egne premisser og løsninger, og at metode og dialog er åpen og inkluderende. Deltaker skal være med å påvirke sin egen situasjon. Oppfølgingen skal være løsningsorientert.

Tiltaket skal tilpasses individuelt slik at den enkelte deltaker får et best mulig tilrettelagt tilbud ut fra sitt behov. Det er et krav at tilbyder er fleksibel med å skreddersy opplegg med utgangspunkt i deltakers behov.

Mulighet for forlengelse ved særskilte tilfeller er særlig tenkt brukt når det er stor sannsynlighet for at deltakeren kan komme i eller forbli i arbeid i løpet av forlengelsestiden eller når det er nødvendig for å kunne gjennomføre et arbeidsrettet tiltak. Dialog om eventuell forlengelse skal gjøres mellom tiltaksarrangør, NAV lokalt og deltaker i fellesskap. Tilbyder skal utarbeide en skriftlig begrunnelse for behov for forlengelse. Det er NAV-kontoret som avgjør om en eventuell forlengelse godkjennes.

Leverandør må i Bilag 2 gi en utfyllende beskrivelse av hvilke arbeidsprosesser som vil bli benyttet og teoretisk/metodisk utgangspunkt for tiltaket. Dette må også sees i sammenheng med krav i kapittel 7.

9. KRAV TIL GJENNOMFØRING AV TILTAKET

Leverandør skal innen to dager fra mottak av bestilling av tiltaket bekrefte at bestilling er mottatt og at tiltaket vil bli utført i henhold til avtale.

Responstid må være 14 dager eller mindre. Responstid er hvor lang tid leverandør trenger fra bestilling er bekreftet til bruker kan begynne i tiltaket.

Dersom leverandør ikke har ledig kapasitet skal det uten ugrunnet opphold gis melding om dette til NAV.

Leverandør skal senest innen 2 uker gi NAV-kontoret en skriftlig tilbakemelding på plan for den enkelte deltaker. Tilbakemeldingen skal inneholde et estimert timeforbruk og en beskrivelse av hva man planlegger å gjøre.

Leverandør skal straks melde fra til NAV-kontoret dersom deltakeren slutter i tiltaket eller dersom det er uklarheter med hensyn til videre deltakelse.

Dersom leverandør vurderer at oppfølging åpenbart ikke passer for en deltaker, skal leverandør så raskt som mulig kontakte innsøkende NAV-kontor for å avklare om tiltaket bør avsluttes.

Der det anses som nødvendig for deltaker skal leverandørens opplegg tilpasses slik at tiltaket gir mulighet for kombinasjon med eventuell behandling, gradert arbeid, oppfølging fra ulike institusjoner/etater og arbeidsrelaterte aktiviteter.

Leverandør plikter å stille egnede lokaler til disposisjon; for eksempel til gruppeaktiviteter og individuelle samtaler. Lokalene skal ha universell utforming. Leverandøren må beskrive lokalenes tilgjengelighet, tilrettelegging for bevegelseshemmede, ventilasjon/lysforhold og sanitære forhold.

Lokalene må ha nødvendig teknisk utstyr. Dette inkluderer blant annet pc med internettilgang og telefon/fax. Eventuelt nødvendig undervisningsmateriell og læremidler skal skaffes til veie av leverandøren. Utgifter til kopiering, telleskritt til telefonsamtaler i Norge, porto og internett dekkes av leverandør.

Tilbudet skal inneholde en beskrivelse av lokalene der det går tydelig fram at NAV sine krav blir oppfylt.

10. RAPPORTERING

Det skal utarbeides plan som angir oversikt over aktiviteter og tidsplan/hyppighet senest innen 2 uker. Planen skal oversendes til NAV-kontoret.

Leverandøren skal når oppfølgingstiltaket avsluttes, eller minimum hver sjette måned, gi en skriftlig sammenfatning av tiltaket som er gitt den enkelte deltaker. Rapportmalen oversendes fra NAV-kontoret og skal fylles ut i sin helhet. Det skal gis en redegjørelse for deltakers status, samt en vurdering av deltakelse i ordinært arbeidsliv.

a)I de tilfeller der deltaker er tilbake i arbeid skal det i rapporten gis anbefalinger om hva som skal til for at han/hun forblir i arbeid. Det må spesifiseres hva arbeidsgiver bør/kan ta ansvar for og hva den enkelte arbeidstaker kan gjøre

b)For deltaker som er delvis i arbeid, skal det i rapporten gis anbefalinger om hva som skal til for at han/hun kan øke sin deltakelse i arbeidslivet. Det må spesifiseres hva arbeidsgiver bør/kan ta ansvar for og hva den enkelte arbeidstaker kan gjøre

c)For deltakere som ikke kan gå direkte tilbake til arbeid må rapporten gi vurderinger i forhold til annet bistandsbehov, som f.eks tiltakskjeding, behandling og/eller jobbskifte.

Rapporten skal være deltakers dokument slik at alt som står der er avklart med brukeren, eventuelt skal det opplyses om punkter der leverandør og bruker ikke er omforent. I de tilfeller rapporten inneholder informasjon som bruker ikke ønsker at arbeidsgiver skal få innsyn i, må det utarbeides egen rapport til arbeidsgiver som sier noe om arbeidsmessige følger av det som har blitt avklart. Rapport til arbeidsgiver skal ikke inneholde informasjon om diagnose eller andre medisinske forhold.

Sluttrapporten skal oversendes NAV-kontoret innen en uke etter at tiltaket avsluttes. Samtidig skal det sendes en kopi, eventuelt en egen rapport, til arbeidsgiver.

Denne avtalen skal ikke hindre at NAV Telemark kan anskaffe tiltaket oppfølging for en bestemt målgruppe, for en bestemt periode eller på et bestemt sted som et alternativ til denne avtalen.

Merk: For å melde din interesse i denne kunngjøringen og motta tilleggsinformasjon vennligst besøk Doffin nettsiden http://www.doffin.no/Search/Search_Switch.aspx?ID=284012.

Files (click "Show interest" to get access)

Name Size
AMO-Budsjettskjema.doc 73 KB
Konkurransegrunnlag_1.doc 162 KB
Rammeavtalen.doc 165 KB

Mercell Holding AS

Part of the Mercell Group, one of Europe’s leading providers of e tender systems and information between buyers and suppliers in the professional market.

Contact us

Write to us

+47 21 01 88 00