170-BYM-2023 Livredningstjenester

Information

Negotiated procedure without prior call for competition
6/3/2024 10:16 AM (GMT+02:00)

Buyer

Oslo kommune v/ Bymiljøetaten Oslo kommune v/ Bymiljøetaten
Even Beylegaard
Postboks 636 Løren
0507 Oslo
Norway
996922766

Assignment text

Bymiljøetaten har som intensjon å inngå avtale med Norges Livredningsselskap om strandlivredningstjenester for Huk, Hvervenbukta, Ingierstrand, Operastrand og Sørenga i skoleferien sommeren 2024.

Disse fordeler seg slik:

- 3 livreddere hver dag på Huk, Hvervenbukta, Ingierstrand og Operastranda

- 6 livreddere på Sørenga hver dag

Avtalen har en total verdi på 6 420 000 kroner.

I takt med at Oslo har åpnet opp innerste del av fjorden for allmennheten, har badesteder som er en blanding av natur og by blitt stadig vanligere. Store deler av byens befolkning trekker til Bjørvika, Bygdøy og langs fjorden sydover i byen på varme dager. På de mest besøkte badeplassene er det behov for livreddere som kan forebygge ulykker, utøve strandlivredning og førstehjelp når en ulykke oppstår og ha kontakt med publikum. Dette er også strandslivredningstjenestens viktigste oppgaver: Forebygge, observere og redde. Hvert år oppstår situasjoner der strandlivreddernes tilstedeværelse har forhindret drukning, skader og farlige forhold.

For å kunne gjennomføre tjenesten på en forsvarlig måte og i tråd med politiske prioriteringer, må leverandøren av tjenesten ha administrasjon i Oslo-området, samt lokal og regional kunnskap. Det ble gjennomført en markedsundersøkelse blant alle aktuelle kandidater til å inngi tilbud. Kun NLS var interessert i eller hadde kapasitet til å kunne oppfylle en slik kontrakt. Det var ikke tid til å lyse ut konkurransen for hele EØS-området i tråd med utgangspunktet i anskaffelsesforskriften. Dermed ble denne anskaffelsen unntatt konkurranse i tråd med bestemmelsen i anskaffelsesforskriften § 13-4 bokstav b nummer 2.

Eventuelle aktører som kan levere denne tjenesten kan delta i konkurransen om disse tjenestene for årene fremover. Den konkurransen antas publisert i løpet av høsten 2024.

Fristen for innsigelser mot kontraktsigneringen er 6.5.2024 klokken 12.00.

Mercell Holding AS

Part of the Mercell Group, one of Europe’s leading providers of e tender systems and information between buyers and suppliers in the professional market.

Contact us

Write to us

+47 21 01 88 00