MARKKINAVUOROPUHELU: Rautateiden Länsi- ja Pohjois-Suomen maankäyttöisännöinnin hankinta

Information

01 - Prior information notice
Not applicable
5/26/2023 1:34 PM (GMT+02:00)
6/7/2023 11:00 AM (GMT+02:00)

Buyer

Väylävirasto Väylävirasto
Juha Tiainen Juha Tiainen
PL 33 (Opastinsilta 12 A)
00521 HELSINKI
Finland
1010547-1

Closing date has passed.

Short description

MARKKINAVUOROPUHELU

Markkinavuoropuhelun kohteena on valmistelussa oleva rautateiden Länsi- ja Pohjois-Suomen maankäyttöisännöinnin hankinta.

KUVAUS NYKYTILASTA JA TAUSTAA

Väyläviraston Suunnitteluosaston Kiinteistöyksikkö hankkii rataisännöinnin erityisasiantuntijatehtäviä, joihin kuuluu maankäyttö- ja kiinteistöisännöitsijän työt. Tehtävä on asiantuntijatyötä, joita on esitetty alla tarkemmin:

- Tehtävään esitetty henkilö toimii asiantuntijana ja edunvalvojana Väyläviraston rautatiekiinteistöihin liittyvissä maankäyttöasioissa ja maaomaisuuden hallinnassa (esim. Naapurilausuntojen ja muiden lausuntojen valmistelutehtävät, vuokra-, käyttöoikeus- ja sijoitussopimusten ja kiinteistökauppojen neuvottelu ja valmistelu, maanhankintaan liittyvät tehtävät ja valtion edustaminen maanmittaustoimituksissa).

- Asiantuntija toimii tiiviissä tehtävänsä vaatimassa yhteistyössä Tilaajan edustajien, alueen rataisännöinnin sekä muiden valtion organisaatioiden kanssa (muun muassa ELY-keskukset, Senaatti-kiinteistöt, Maanmittauslaitos).

- Tehtävään liittyy keskeisesti yhteydenpito maanomistajiin ja muihin asiakkaisiin puhelimitse, kirjallisesti ja kasvotusten.

- Tehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää vaadittavien työtehtävien itsenäistä ja oma-aloitteista tekoa, sekä huolellisuutta ja hyvää kykyä yhteistyöhön.

- Lisäksi tehtävän hoitamisessa tarvitaan kykyä omaksua eri tietolähteistä tulevaa tietoa koskien lainsäädännön ja ohjeistusten oikeaa soveltamista, maankäyttöön liittyvän lainsäädännön ja kaavoitusprosessin tuntemusta, sekä kokemusta lunastustoimituksista ja kiinteistökaupoista.

- Tehtävän hoitaminen edellyttää Väyläviraston ja Maanmittauslaitoksen tietojärjestelmien käyttöä tiedon haussa ja ylläpidossa. Tietoa tulee tallentaa omatoimisesti Väyläviraston keskeisiin tietojärjestelmiin (esim. Kiinteistö- ja sopimusrekisteri).

Asiantuntija työskentelee pääsääntöisesti kyseisellä rataisännöintialueella. Tehtävä vaatii paljon matkustamista ja henkilökohtaista läsnäoloa muun muassa maanmittaustoimituksissa, neuvotteluissa ja maastokatselmuksissa. Tilaajan alustava arvio on, että alueilla työskentelee 2 henkilöä per alue (yhteensä 4 henkilöä).

TAVOITE

Markkinavuoropuhelun tavoitteena on saada Väylävirastolle parempi ymmärrys rautateiden maankäyttöisännöinnin tehokkaasta ja tarkoituksenmukaisesta toteuttamisesta sekä saada potentiaalisilta tarjoajilta kommentteja alustaviin tarjouspyyntöaineistoihin.

____

Edellä kuvatut tiedot ovat alustavia ja niihin voi tulla vielä muutoksia.

 

Tämä ilmoitus on ennakkotietoilmoitus. Tällä ilmoituksella ei pyydetä tarjouksia.

Ennakkotietoilmoitukseen liittyy kutsu markkinakartoitukseen, jolloin kaikilla hankinnasta kiinnostuneilla toimittajilla on mahdollisuus käydä hankintaa koskevaa teknistä vuoropuhelua Väyläviraston kanssa. Teknisen vuoropuhelun tarkoituksena on käydä yleisellä tasolla vuoropuhelua hankinnan kohteesta ja sen määrittämisestä. Tekninen vuoropuhelu ei sido Väylävirastoa toteuttamaan hankintaa. Tekninen vuoropuhelu ei myöskään sido toimittajaa mahdolliseen tarjouskilpailuun osallistumiseen.

Tekninen vuoropuhelu järjestetään tarjouspyyntöaineiston luonnosversioiden kommentoinnin ja tilaajan hankinnan kohteeseen liittyviin kysymyksiin vastaamisen kautta. Alustava ajankohta tarjouspyyntöaineiston luonnosversioiden ja kysymysten toimittamiselle on 8.6.2023. Tilaaja varaa toimittajille noin viikon kommentointiajan (alustavasti 8.6 - 15.6 välillä).

Ilmoittautumisohje: Toimittajan tulee ilmoittaa kiinnostuksensa osallistua markkinavuoropuheluun 7.6.2023 klo 12.00 mennessä lähettämällä osoitteeseen tommi.aarnio@vayla.fi viesti otsikolla: "Rautateiden Länsi- ja Pohjois-Suomen maankäyttöisännöinti - markkinavuoropuhelu".

Toimittajaa pyydetään ilmoittamaan viestissä seuraavat tiedot:

- toimittajan yhteyshenkilön sähköpostiosoite.

Tilaaja varaa oikeuden kutsua toimittajia myös kahdenkeskisiin neuvotteluihin tai jatkaa teknistä vuoropuhelua muulla erikseen ilmoitettavalla tavalla, josta ilmoitetaan tarvittaessa myöhemmin.

Tässä ennakkotietoilmoituksessa esitetyt kuvaukset ja hankintailmoituksen arvioitu julkaisupäivämäärä, kuten myös myöhemmin toimitettavat vuoropuhelun luonnosmateriaalit ovat alustavia ja suuntaa antavia hankinnan ennakkotietoja.

Osallistuneille yrityksille ei makseta korvausta vastaamisesta tai osallistumisesta.

Files (click "Show interest" to get access)

Name Size
MARKKINAVUOROPUHELU Rautateiden Länsi- ja Pohjois-Suomen maankäyttöisännöinnin hankinta.pdf 165 KB

Mercell Holding AS

Part of the Mercell Group, one of Europe’s leading providers of e tender systems and information between buyers and suppliers in the professional market.

Contact us

Write to us

+47 21 01 88 00