Sikker fjerntilgang - VPN-demonstratorer til lab-formål

Information

02 - Contract Notice
24.05.2012 08:50 (GMT+02:00)
15.06.2012 12:00 (GMT+02:00)
08.06.2012 12:00 (GMT+02:00)
No

Buyer

Nasjonal Sikkerhetsmyndighet Nasjonal Sikkerhetsmyndighet
U. H. Ulf Harridsleff
Rødskiferveien 20
1352 KOLSÅS
Norwegen
985165262

Closing date has passed.

Short description

Om oppdragsgiver
Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) er et direktorat for forebyggende sikkerhetstjeneste. NSM skal innen sitt ansvarsområde skjerme informasjon og objekter mot spionasje, sabotasje og terrorhandlinger.

Bakgrunn for oppdraget
I ugraderte informasjonssystemer, er løsninger for fjerntilgang svært utbredt for å gi økt ressursutnyttelse og økt fleksibilitet til de ansatte.  Dette oppnås ved at de ansatte også har tilgang til interne informasjonssystemer når de ikke er tilstede på sin faste arbeidsplass. I den senere tid har det også vært et økende press fra brukere av sikkerhetsgraderte informasjonssystemer for å kunne etablere og ta i bruk slike løsninger.

I denne forbindelse har NSM fått i oppdrag å etablere et prosjekt der hovedmålet i første fase blant annet er å vurdere ulike kommersielle løsninger for fjerntilgang og om disse er egnet for bruk i sikkerhetsgraderte informasjonssystemer. NSM skal i påfølgende fase etablere systemtekniske sikkerhetskrav for implementering av slike løsninger.

NSM ønsker derfor å anskaffe nøkkelferdige demonstratorer for evaluering av disse til Begrenset bruk (jfr. Sikkerhetsloven, forskrift om informasjonssikkerhet). Dersom NSM kommer frem til at den enkelte demonstrator er egnet til slik bruk, vil det bli utviklet en eller flere referanseløsninger basert på NSM-anbefalt herding.

Oppdragets omfang

Det skal inngås avtale med en eller flere leverandører for leveranser av totalt 1-4 forskjellige løsninger fra ulike produsenter. Det vil bli etablert en delkontrakt pr. løsning.

Summen av delkontraktene med opsjoner, antas å ligge et sted mellom  NOK 360 000 og 520 000 eks. mva. Det vil derfor være kvalitet på teknisk løsning samt prisen på disse, som vil være avgjørende for hvor mange løsninger NSM kan evaluere.

Files (click "Show interest" to get access)

Mercell Germany

Part of the Mercell Group, one of Europe’s leading providers of e tender systems and information between buyers and suppliers in the professional market.

Contact us

Write to us

+47 21 01 88 60
Mercell Germany | Askekroken 11, 0277 OSLO, Norwegen