VN/7213/2024 Markkinatietopalvelun hankinta

Information

Offenes Verfahren
03.07.2024 09:24 (GMT+02:00)
12.08.2024 15:00 (GMT+02:00)

Buyer

Valtiovarainministeriö Valtiovarainministeriö
Markku Puumalainen
Snellmaninkatu 1 A
00170 Helsinki
Finland
0245439-9

Short description

Kattavan ja ajantasaisen kuvan muodostamiseksi vallitsevista markkinaolosuhteista ja talousympäristöstä ministeriö tarvitsee pääsyn globaaleihin reaaliaikaisiin talous- ja markkinauutisiin sekä analyyseihin, jotka tukevat ministeriön päätöksentekoa.
Erityistä painoarvoa annetaan pankkeja, yrityksiä, valtioita sekä hyödyke ja energiamarkkinoita koskevien uutisten ja analyysien luotettavuuteen ja saatavuuteen. Tähän sisältyy muun muassa omistusrakenteeseen, vuosittaisiin ja neljännesvuosittaisiin tulosjulkistuksiin, velka- ja oman pääoman liikkeeseenlaskuihin, luottoluokituksiin sekä niihin liittyvät uutiset ja olennainen informaatio. Ajantasainen Credit Default Swaps (CDS) -hinnoittelutieto eri instituutioiden luottoriskin näkökulmasta on tärkeä mittari. Lisäksi ministeriöllä on tarve saada tietoa korkomarkkinoiden ajantasaisesta hinnoittelusta mukaan lukien johdannaisiin perustuvat markkinapohjaiset ennusteet tärkeimpien keskuspankkien odotetuista korkourista.
Markkinatietopalvelu hankitaan kokonaispalveluna. Palvelun tietosisällön laajempaa hyödyntämistä varten VM voi hankkia erikseen sopien valituksi tulevalta Toimittajalta erikseen hinnoiteltuja päätelaitteita, mikäli Toimittajan palveluratkaisuun sisältyy päätelaitteiden tarjonta. VM pyytää hinnan erikseen hankittavista päätelaitteista. Päätelaitteita ei kuitenkaan ole pakko tarjota eikä VM sitoudu näitä hankkimaan kuin erikseen sovittaessa.
Mikäli palvelun toiminnallisuuksien käyttö vaatii selaimen lisäksi VM:n työasemiin asennettavia ohjelmistoja, niin työasemiin asennettaville osille tehdään Valtorin* ohjeistuksen mukainen erillinen tietoturvatestaus. Toimittajan tulee toimittaa testaukseen tarvittava asennusmedia ja -ohjeistus. VM huolehtii testauksen kustannuksista.
*Valtori tuottaa valtionhallinnon toimialariippumattomat ict-palvelut sekä korkean varautumisen ja turvallisuuden vaatimukset täyttäviä tieto- ja viestintäteknisiä palveluja ja integraatiopalveluja. Valtori toimittaa mm. Valtioneuvostolle työasemaratkaisut ja vastaa niiden kehityksestä ja ylläpidosta. Katso tarvittaessa lisätietoja Valtorista: https://valtori.fi/tietoa-valtorista. Toimittajan on huomioitava, että Valtori tekee kaikki VM:n työasemiin kohdistuvat asennukset toimittajien toimittamien asennusmedioiden ja ohjeistuksen mukaisesti. Toimittaja toimittaa myös kaikki asennettavien osien päivityksiin liittyvät asennusmediat ja ohjeistukset Valtorille. Asennusmedioiden ja ohjeistusten tulee sisältyä palvelun hintaan. Palvelun toimintaan saattaminen esimerkiksi tietoturvatestauksen tai tietoliikenneyhteyksien osalta vaatii mahdollisesti toimittajan ja Valtorin välistä yhteistyötä. VM koordinoi yhteistyötä Valtorin ja palvelun toimittajan kanssa.
 

Files (click "Show interest" to get access)

Name Size
VN_7213_2024 Markkinatietopalvelun hankinta.pdf 1,06 MB
VN_7213_2024 Markkinatietopalvelun hankinta.zip 648 KB

Mercell Germany

Part of the Mercell Group, one of Europe’s leading providers of e tender systems and information between buyers and suppliers in the professional market.

Contact us

Write to us

+47 21 01 88 60
Mercell Germany | Askekroken 11, 0277 OSLO, Norwegen