Tietopyyntö ja kutsu markkinavuoropuheluun: Mehtimäen alueen kokeiluympäristön esiselvitys

Information

Unbestimmt
10.06.2024 12:39 (GMT+02:00)
11.07.2024 14:30 (GMT+02:00)

Buyer

Joensuun kaupunki Joensuun kaupunki
Pohjois-Karjalan hankintatoimi Pohjois-Karjalan hankintatoimi
Linnunlahdentie 2
80110 Joensuu
Finland
0242746-2

Short description

Joensuun kaupunki tulee Innokaupunki Joensuu 2 -hankkeen toimenpiteenä kilpailuttamaan myöhemmin tarkentuvan toimeksiannon, joka koskee Mehtimäen alueen selvitystyötä.

Tavoitteena on selvittää Mehtimäen alueen mahdollisuuksia TKI-toiminnan toteuttamiseen esimerkiksi metsäbiotalouden, fotoniikan ja kiertotalouden sekä energian osa-alueilla. Esiselvityksessä huomioidaan myös fotoniikan ja metsäbiotalouden uusien teknologioiden tarjoamat mahdollisuudet alueelle mahdollisesti myöhemmin toteutettavien julkisten hankintojen suunnittelussa. Esiselvityksen yhtenä tavoitteena on selvittää, millaisin toimenpitein Mehtimäen alueesta muodostuu fotoniikan ja metsäosaamisen näyteikkuna ja kaupunkikehittämisen alusta, joka tukee alueen yritysten kehitystä, uusia investointeja ja innovaatioita.

Tavoitteena on, että esiselvityksen valmistelu käynnistyy viimeistään syyskuun 2024 alussa. Kyseessä on kansallisen kynnysarvon alittava pienhankinta.

Hankinnan lopputuloksena syntyvän esiselvityksen tulisi alustavasti sisältää seuraavia osioita:

- Konkreettiset kehittämistarpeet ja -ehdotukset alueen toimijoilta

- Mehtimäen alueen laajempi kehittämisvisio vuoteen 2035 asti

- Kerättyyn materiaaliin perustuva vision toteutussuunnitelma

- Konkreettisia toimenpiteitä TKI-toiminnan toteuttamiseen alueella vaiheistettuna vuosikelloon

- Ratkaisumallit alueen veturitoimijan löytämiseksi ja rahoituksen toteuttamiseksi

- Budjettiarvio kehittämistoimenpiteille ja ehdotus ulkoisista rahoituskanavista

Joensuun kaupunki on selvittänyt kevään 2024 aikana haastattelututkimuksen kautta kaupunkiorganisaation keskeisten henkilöiden sekä metsäbiotalouden ja fotoniikan asiantuntijoiden näkemyksiä Mehtimäen kehittämisestä. Näiden haastattelujen pohjalta laadittu raportti on käytettävissä toimeksiannon toteutuksen tukena. Lisäksi on mahdollista hyödyntää muita Mehtimäen alueeseen liittyviä selvityksiä. Näiden tausta-aineistojen avulla toteuttaja saa käsityksen Mehtimäen alueen nykytilasta ja kehitysideoista, joita toteutettavalla työllä lähdetään syventämään. Lisäksi tilattavassa työssä voidaan hahmotella myös täysin uusia toimenpiteitä.

Tämän tietopyynnön kautta on tarkoitus tiedottaa markkinoita tulevasta kilpailutuksesta, kartoittaa markkinoiden tilannetta sekä tarjota mahdollisuus hankintaan liittyvien kommenttien, ehdotusten ja kysymysten esittämiseen. Lisäksi tarkoitus on saada hankintaa koskevaa tietoa, jotta varsinainen tarjouskilpailu voidaan toteuttaa mahdollisimman tarkoituksenmukaisella tavalla. Tietopyynnöllä tuetaan tarjouspyynnön laadintaa.

Kommentteja ja toteutusehdotuksia voi esittää määräaikaan mennessä Tarjouspalvelu.fi -portaalin välityksellä kohdassa "Kysymykset ja vastaukset" 11.7.2024 klo 15.00 mennessä tai Yhteiset kriteerit -kohdassa "Tietopyynnön vastauksen lähetys" 11.7.2024 klo 15.30 mennessä lataamalla palveluun erillinen liitedokumentti. Mikäli palveluun ladataan erillinen liite, tulee painaa myös kohdasta "Lähetä vastaus tietopyyntöön".

Tietopyyntö toimii myös avoimena kutsuna alan toimijoille markkinavuoropuhelutilaisuuteen, joka pidetään 10.7.2024 klo 10.00 - 11.00 Teamsin välityksellä. Tilaisuuteen tulee ilmoittautua 9.7.2024 klo 15.30 mennessä osoitteeseen anne.kokkonen@joensuu.fi, jotta ehdimme välittää kaikille Teams-linkin.

Markkinavuoropuhelutilaisuudessa esitellään tulevan hankinnan tarkoitus ja tavoitteet sekä yleisesti hankintaprosessi aikatauluineen. Tilaisuudessa on mahdollisuus esittää kysymyksiä ja ehdotuksia. Myös tilaisuuden jälkeen on mahdollista lähettää kommentteja tietopyynnön kautta, joka on siis avoinna 11.7.2024 klo 15.30 saakka.

Toivomme kommentteja/ehdotuksia niin tietopyyntöön vastaamalla kuin itse tilaisuudessa muun muassa seuraaviin asioihin:

-Hankintamenettely; olisiko hankinta paras toteuttaa avoimena tarjouspyyntönä vai esim. neuvottelumenettelynä?

-Tarjoajien näkemyksiä valintaperusteisiin (hinta/laatu, painotukset)

- Löytyykö markkinoilta hankintaa vastaavaa kokemusta ja osaamista aiemmista toteutuksista?

- Millä hinnoittelumallilla hankinta olisi järkevin toteuttaa; tuntihinnoittelulla vs. kokonaishinta?

- Miten kauan toimeksiannon toteutukseen tulisi antaa aikaa?

-Esiselvityksen lopputuloksen ehdotettu sisältö

Tähän kansallisen ilmoituksen muodossa tehtyyn tietopyyntöön ei siis voi jättää tarjousta, ainoastaan esittää kommentteja. Esitettyihin kommentteihin ei vastata.

Tietopyyntö ei velvoita Pohjois-Karjalan hankintatoimea tai tilaajaa toteuttamaan hankintaa tietopyynnössä kuvatulla tavalla, aikataululla tai tietopyyntöön mahdollisesti saatavien kommenttien mukaisesti.

Files (click "Show interest" to get access)

Name Size
Tietopyyntö ja kutsu markkinavuoropuheluun_Mehtimäen alueen kokeiluympäristön esiselvitys.pdf 186 KB

Mercell Germany

Part of the Mercell Group, one of Europe’s leading providers of e tender systems and information between buyers and suppliers in the professional market.

Contact us

Write to us

+47 21 01 88 60
Mercell Germany | Askekroken 11, 0277 OSLO, Norwegen