Intensjonskunngjøring: Leie av areal for utøvelse av forretningsvirksomhet innenfor Duty Free og Single Price

Information

Unbestimmt
29.01.2024 14:21 (GMT+01:00)

Buyer

Avinor AS Avinor AS
Jan Landsverk Jan Landsverk
Dronning Eufemias gate 6
2061 Gardermoen
Norwegen
985198292

Assignment text

Avinor AS gjennomførte i 2021 en konkurranse om konsesjonskontrakt for leie av areal for utøvelse av forretningsvirksomhet innenfor Duty Free og Single Price ved flere lufthavner i Norge. Travel Retail Norway AS ble tildelt kontrakt for Oslo lufthavn, Bergen lufthavn, Stavanger lufthavn og Trondheim med varighet fra 01.01.2023 til 31.12.2027. Tilsvarende ble Airport Retail Norway AS tildelt kontraktene for Kristiansand, Ålesund, Bodø, Tromsø, Molde, Evenes og Kristiansund. Av disse er det etablert Single Price på Ålesund, Bodø og Tromsø.

Kontraktene for Duty Free og Travel Value utgjør en stor del av de kommersielle inntektene for Avinor AS. I perioden fra konkurransen ble utlyst og frem til i dag har rammebetingelsene og markedssituasjonen endret seg betydelig, hvilket igjen har resultert i betydelig svekket passasjergrunnlag og omsetning.

Avinor ser behov for å foreta en midlertidig endring av kontrakten med sikte på å bidra til økt omsetning i et ekstraordinært marked. Endringen består i å redusere det omsetningsbaserte vederlaget for et utvalg varelinjer (totalt 32 varelinjer).

Dette er endringer som Avinor anser nødvendige som følge av omstendigheter som en aktsom oppdragsgiver ikke kunne forutse, og endrer ikke kontraktens overordnede karakter, jf. konsesjonskontraktforskriften § 13-1 (1) bokstav d.

Endringen gjelder kun 32 av totalt 6 375 varelinjer, og utgjør en marginal del av kontraktens verdi. Estimert til 0,5-1,0 % av kontraktens totale verdi. Endringen anses også å være en ikke-vesentlig endring, jf. konsesjonskontraktforskriften § 13-1 (1) bokstav f.

Prisjusteringen vil avgrenses i tid til det som er nødvendig for å fange opp med midlertidige ekstraordinære markedssituasjonen, og vurderes kvartalsvis.

Mercell Germany

Part of the Mercell Group, one of Europe’s leading providers of e tender systems and information between buyers and suppliers in the professional market.

Contact us

Write to us

+47 21 01 88 60
Mercell Germany | Askekroken 11, 0277 OSLO, Norwegen