Trafikkdata med tilhørende tjenester

Information

Negotiated procedure without prior call for competition
14.01.2024 09:58 (GMT+01:00)

Buyer

Anskaffelser i Akershus, Buskerud og Østfold KO Anskaffelser i Akershus, Buskerud og Østfold KO
Nina Engedal
Hauges gate 89
3019 Drammen
Norwegen
932593688

Assignment text

Data om trafikk og reisemønster er et nødvendig grunnlag i vegplanlegging, by- og tettstedsutvikling, bompengeutredninger og andre investeringsbeslutninger i og rundt veinettet. For å utarbeide gode analyser i så måte og gi et sannferdig bilde av virkeligheten er det nødvendig å sammenstille data fra flere kilder. I dag har oppdragsgiver blant annet telleutstyr som måler antall kjøretøy som passerer bestemte punkter langs vegene og reisevanedata basert på spørreundersøkelser. Hensikten med å ha flere til dels overlappende datakilder er todelt: 

1. Ulike datakilder supplerer hverandre ved å gi ulike typer informasjon eller forskjellig detaljnivå på hver sine områder. 

2. Flere datakilder gjør det mulig å validere resultater der flere kilder sier det samme eller synliggjøre usikkerhet der det ikke er samsvar mellom kildene. 

Med bakgrunn i disse formålene og de datakildene som allerede er tilgjengelig ser oppdragsgiver behov for å anskaffe data fra GPS-enheter i kjøretøy eller tilsvarende. Grunnlaget for dataene er da nøyaktig informasjon om reiser, med fart, svingbevegelser i kryss og fra-til-reisemønster. Oppdragsgiver ønsker tilgang til historiske reisedata i en abonnementsløsning med ubegrenset uttak for områder i fylkene.  

Oppdragsgiver har undersøkt markedet, og vurderer at det er kun Rambøll Norge AS som kan levere løsning for mobilitetsdata fra GPS eller tilsvarende enheter.

Konkret har følgende behov vært avgjørende i vurderingen: 

• Geografisk og tidsmessig avgrensning og inndeling. Det er behov for å analysere historiske data fra og med senest 01.01.2020 og med løpende oppdateringer minimum hver måned. 

• Informasjonsinnhold. Dataene må gi informasjon om reisetid/hastighet for ulike delstrekninger i ulike tidsperioder, samt om antall reiser som er foretatt mellom ulike geografiske soner i en gitt tidsperiode. 

• Tekniske krav. Løsningen må være tilgjengelig som en webløsning. 

• Transparens i datagrunnlaget. Leverandøren må kunne oppgi hvilke kilder som ligger til grunn for dataene, samt antall reiser som ligger til grunn for hver måling av reisetid eller reisemønster (såkalt sample size). Dette er avgjørende for å kunne håndtere usikkerhet på en god måte og sikre tillit til analyseresultater. 

Avtalen vil eies og forvaltes av FRID IKS på vegne av fylkene Buskerud, Akershus og Østfold.

Mercell Germany

Part of the Mercell Group, one of Europe’s leading providers of e tender systems and information between buyers and suppliers in the professional market.

Contact us

Write to us

+47 21 01 88 60
Mercell Germany | Askekroken 11, 0277 OSLO, Norwegen