Totalrådgivning til Nord- og Vestdige ved Seden Strandby

Information

02 - Contract notice
Nicht offenes Verfahren
19.09.2023 16:01 (GMT+02:00)
02.10.2023 12:00 (GMT+02:00)

Buyer

Region Syddanmark Region Syddanmark
Naheeb Bawar
Flakhaven 2
5000 Odense C
Dänemark

Closing date has passed.

Short description

Der planlægges at etablere kystbeskyttelse på nord- og vestsiden af Seden Strandby, som er beliggende i Odense Kommune på lavtliggende arealer ud til den indre del af Odense Fjord. Kystbeskyttelsen skal sikre Seden Strandby mod oversvømmelser ved højvandshændelser op til kote 250 cm (DVR90).

Der planlægges at etablere kystbeskyttelse på nord- og vestsiden af Seden Strandby, som er beliggende i Odense Kommune på lavtliggende arealer ud til den indre del af Odense Fjord. Kystbeskyttelsen skal sikre Seden Strandby mod oversvømmelser ved højvandshændelser op til kote 250 cm (DVR90). Alle bygninger som er beboet skal beskyttes mod stormflod. Der skal derfor etableres et dige med begyndelse fra Seden Strandgyde mod syd og frem til vendepladsen på Muslingevej mod nord og videre herfra mod øst til det etablerede dige i kote 2,40 m. Et samlet dige på ca. 1,3-1,5 km med en kote på 2,5 m. Diget består forventeligt af både spuns, jorddiger, mure og kombinerede mur- og jorddiger. Seden Strandby er helårsbeboelse og ikke sommerhuse. Der er omkring 135 berørte ejendomme af diget. Der er kun 20-25 ejendomme som er direkte berørt af diget, imens resten ligger i anden række længere tilbage. Det må forventes at der vil være en tæt interesse fra beboerne, som igennem en længere årrække har været i gang med projektet. Odense Kommune er i 2020 gået aktivt ind og fremmet projektet og overtaget rollen som bygherre. Området er omgivet af naturinteresser – herunder Natura 2000. Der er tidligere foretaget naturvurderinger af natur i området, hvilket der vedlægges en rapport for. I marts-august 2023 udføres der en registrering af habitatarter og disses leve-, yngle og rastesteder. Dette stilles til rådighed for rådgiver. Det kan bemærkes at der bl.a. er løvfrø, strandtudse og rørhøg i lokalområdet. Da det ikke kan undgås at diget helt eller delvis placeres indenfor Natura 2000 er der i foråret 2023 ansøgt om planlægningstilladelse ved Plan- og Landdistriktsstyrelsen. En sådan tilladelse er givet og vil danne grundlag for udarbejdelse af kommuneplantillæg og lokalplan. Begge dele udarbejdes af Odense Kommune og vil ikke være en del af det som en rådgiver vil skulle levere. Det må dog forventes, at der vil skulle være en koordinering. Projektskitse fra tidligere skal tilpasses således at det ikke medfører væsentlige virkninger for Natura 2000. Dette skal der redegøres for igennem en kombineret naturkonsekvensvurdering og miljøkonsekvensrapport for henholdsvis planer og projekt, det vil sige samlet i en miljøkonsekvensrapport for projekt og en miljøvurderingsrapport for plan. Overordnede konklusioner i disse skal være sammenfaldende. For uddybende beskrivelse af projektet henvises der til Bilag 1- Projektbeskrivelsen.

Følgende ydelser skal leveres i henhold til YBA19, med de tilføjelser der fremgår af Bilag 2 - Projektspecifik ydelsesbeskrivelse.

- Projekteringsledelse

- Projektforslag

- Myndighedsprojekt

- Udbudsprojekt

- Udførelsesprojekt

- Udførelse

- Aflevering

Mercell Germany

Part of the Mercell Group, one of Europe’s leading providers of e tender systems and information between buyers and suppliers in the professional market.

Contact us

Write to us

+47 21 01 88 60
Mercell Germany | Askekroken 11, 0277 OSLO, Norwegen