Arbeidsmarkedstiltaket Oppfølging “På vei til jobb“ - NAV Arendal

Information

Konkurrencepræget dialog
05-04-2014 16:52 (GMT+02:00)
02-05-2014 12:00 (GMT+02:00)

Indkøber

NAV Aust-Agder NAV Aust-Agder
Magne Olsen Tom Arne Birkedal
Postboks 1853
4858 Arendal
Norge
974652277

Tidsfristen er overskredet

Kort beskrivelse

Faglig innhold i fase 1

Det skal legges opp til 6 timer med styrt aktivitet per dag. Det forutsettes at minst 50% av aktiviteten er knyttet til undervisning/styrt gruppeaktivitet.

Faglig innhold med fokus på motivasjon og alternative muligheter for arbeid og aktivitet. I slutten av uke 4 skal det være utarbeidet et forslag til en aktivitetsplan. I aktivitetsplanen skal det være klart definert hvordan nå målet. Delmål skal også beskrives. Aktivitetsplanen diskuteres mellom veileder NAV og tiltaksarrangør, samt bruker. Samtalen finner sted ved NAV lokal (eller annet sted etter avtale).

Tilbyder skal i tilbudet gi en beskrivelse av hvordan kravet ivaretas. Det forventes at det ved tilbudet følger med timeplan som beskriver aktivitet og progresjon dag for dag.”

Undervisningen skal i hovedsak foregå i samlet klasse, men der det er hensiktsmessig skal klassen deles inn i mindre grupper. Det skal tidlig i kurset gjennomføres praktiske aktiviteter som bidrar til dannelse av gruppeidentitet og et positivt og motiverende fellesskap. Det skal i tilegg settes av 2 timer til individuell oppfølging per uke per deltaker. Dette for å sikre at den enkelte skal få tilstrekkelig med veiledning i forhold til egne ressurser og hindringer, jevnfør NAV’s egenvurderingshefte. Tanken er at kombinasjonen av gruppedynamikk og individuell veileding vil gi en synergieffekt for enkeltindividet og gruppen som helhet.

Tiltaket skal inneholde en vurdering av deltakers bistandsbehov for å komme i arbeid og kunne stå i en jobb, eller fortsette i et videre skoleløp. Deltakeren skal få en forståelse av hva som fremmer den enkeltes deltakers muligheter.

Dette kan være:

•Spesielt fokus på ungdom og kommunikasjon i møte med ungdom.

•Å bistå deltakeren i å tilegne seg økt innsikt i og tydeliggjøring av egne forutsetninger; faglig og sosial kompetanse, ferdigheter, spesielle evner og interesser.

•Hvordan tilrettelegging eller individuell bistand kan nyttegjøres for å kunne gjennomføre et tiltak, stå i et arbeid eller videre skolegang.

•Systematisk kartlegging av elementer som har betydning for den enkeltes arbeidsevne eller videre skolegang.

•Grundig vurdering av behov for ytterligere bistand for å komme inn på arbeidsmarkedet, eller videre skolegang.

•Informasjon og økt kunnskap om arbeidsmarked, yrker, jobbkrav og rettigheter og muligheter i forhold til offentlig skoleverk.

•Veiledning for valg av yrkesmål og arbeidsoppgaver som lar seg realisere.

•Motivasjons- og mestringsaktiviteter som skal bidra til at deltaker utarbeider egne målsetninger for å kunne beholde et arbeidsforhold, eller fortsette i et skoleløp

I tillegg skal det foretas en vurdering av behovet for, eventuelt gjennomføre kartlegging av språk, lese- og skriveferdigheter dersom dette anses nødvendig for å komme i arbeid eller videre skolegang. Ved behov skal det utarbeides en plan for trening av grunnleggende ferdigheter.

Tiltaksarrangør skal i dialog med deltaker og NAV avklare eventuelle ytterligere behov for bistand, oppfølging/tilrettelegging som må iverksettes for at deltakeren skal komme i arbeid eller fortsette skolegang.

Kursarrangør legger ved detaljert timeplan for kurset som også gir en beskrivelse av hvordan undervisningen blir lagt opp.

Faglig innhold i fase 2

Tiltaksarrangør skal bidra til at arbeidssøkeren gjennom løsningsrettet veiledning, individuell støtte og oppfølging finner fram til, og får styrket sine sjanser til å få og skaffe arbeid. Arbeidssøkeren skal gjennom deltakelse i denne fasen få styrket sin jobbsøkermotivasjon, sin jobbsøkerkompetanse samt bistand til å finne fram til gode og virksomme jobbsøkingsstrategier, eventuelt gi deltakerne motivasjon til videre skolegang. Arbeidssøkeren skal være sikret nødvendig og tilstrekkelig veiledning både i jobbsøkingsfasen og i startfasen av ordinært arbeid, og om nødvendig få hjelp med tilrettelegging av arbeidssituasjonen.

Overgangen til ordinært arbeid kan for mange arbeidssøkere være en kritisk fase, og det er derfor viktig å ha rett veiledning i denne fasen. Dette for å sikre trygghet og stabilitet for begge parter og at arbeidstakeren ikke faller ut av arbeidsforholdet. Målet med veiledning er å bidra til at arbeidstaker så raskt som mulig integreres i bedriftens ordinære virksomhets- og oppfølgingsansvar.

Veiledning i starten av et arbeidsforhold skal være tilpasset arbeidstakers behov og det er viktig at arbeidstaker, eventuelt i samarbeid med arbeidsgiver, selv utformer behov og kontaktform. Veiledningen må ikke undergrave arbeidstakers integritet, egen mestring eller fører til en utilsiktet stigmatisering.

Tilbyder må i tilbudet redegjøre for hvordan det skal skaffes tilstrekkelig antall praksisplasser i fase 2. Praksisplassene skal være av en slik karakter at de gir reelle jobbmuligheter i forhold til den enkelte deltakers aktivitetsplan. Første oversikt over angitte praksisplasser skal leveres NAV etter 4 uker i fase 1.

Filer

Navn Størrelse
14-2342 Konkurransegrunnlag del I PĆ vei til jobb Arendal.pdf 323 KB
14 - 2342 - konkurransegrunnlag Del II PĆ vei til jobb.pdf 330 KB

Mercell A/S

En del af Mercell, en af Europas ledende aktører inden for formidling af information mellem indkøber og leverandør på det professionelle marked. CVR nr. 25698851

Kontakt

Klik her for at gå til support

+45 63 13 37 00
Mercell A/S | B!NGS
Vesterbrogade 149
, 1620 København V, Danmark