Rammeavtale NAVigator- din vei

Information

Udbud med forhandling
15-07-2013 12:23 (GMT+02:00)
09-08-2013 12:00 (GMT+02:00)
09-08-2013 00:00 (GMT+02:00)

Indkøber

NAV Telemark NAV Telemark
Kirvil Schultz Kirvil Schultz
Torggt. 18, 6 etg, PB 2860 - Kjørbekk
3702 Skien
Norge

Tidsfristen er overskredet

Kort beskrivelse

NAV Notodden, rammeavtale for NAVigator – Din vei

Bakgrunn:

NAV Notodden har i dag en stor tiltaksportefølje til bruk i oppfølgingsarbeidet av brukerne. Ut i fra det mangfoldet av behov vi i dag møter fra brukere og arbeidsmarkedet, ønsker vi å legge til rette for en best mulig utnyttelse av tiltakene som stilles til rådighet.

Vi ser at vi kan forberede og heve kvaliteten på tjenesten vi utfører i dag med hensyn til avklaring, individuelt rettledede behov og markedssamarbeid.

Vi mener det vil kunne finnes bedre løsninger som i større grad tilfredsstiller brukernes og markedets behov.

Vårt ønske er å bruke tiltakene mer individuelt tilpasset den enkelte bruker.

Vi ønsker at brukerne i større grad enn i dag, er aktive og deltagende i prosessen for å få de mest hensiktsmessige tiltakene og korte ned veien til jobb.

Vi vil være tettere på arbeidsmarkedet og i størst mulig grad tilby det som etterspørres av kompetanse. Dette sikrer igjen kortere vei til jobb for den enkelte.

Vi må kartlegge/avklare brukerne raskt og grundig, i en søkeprosess mot jobb.

Merk!

Det er en forutsetning at NAV Notodden og kursarrangør samarbeider tett da det til tider vil være slik at man jobber side om side, sammen i tiltaket.

1. Målgruppe

Registrerte arbeidssøkere i alderen fra 18 år der hovedtyngden vil ha standard eller situasjonsbestemt innsats. Det kan også være sykemeldte, med eller uten arbeidsforhold. Bruker har ikke ett avklart behov, da dette skal avklares i NAVigator.

2. Målsetting for tiltaket

Tiltaket skal gi hensiktsmessig og nødvendig bistand med sikte på integrering av brukere med noe behov for tilrettelegging og oppfølging i det ordinære arbeidslivet, samt kunne gi en avklaring for ett videre løp mot primært jobb, sekundært skole/ utdanning.

Det skal gjennomføres individuell avklaring som tilpasses den enkeltes behov. Det skal være fokus på eget ansvar og veiledning. Dette for å sikre kort vei til arbeidsmarkedet som er hovedmålet.

Prosessen må være løsningsfokusert, og ha som mål å skape motivasjon og energi. Dette gjelder for alle i NAVigator, både bruker og gjennomfører. Brukeren skal selv komme frem til løsningen og ta ansvar for egen utvikling. Dette skal være gjennomgående for hele tiltaket.

Ut fra det individuelle løpet som lages, skal det utarbeides en plan A og en plan B. Dersom plan A ikke lar seg gjennomføre, går man direkte over på plan B for å unngå å måtte starte helt på nytt.

Kursarrangør skal arbeide for at tiltaksdeltaker får fast tilsetting, og tiltaksbruken skal tilpasses brukers ferdigheter, muligheter og behov i tråd med etterspørselen i arbeidsmarkedet.

3. Antall deltakere

2 grupper av ca. 20.

Antall deltakere kan endres/ justeres når en evaluering er gjennomført etter 6 mnd.

4. Antall opplæringstimer

Det skal være undervisningstid 6 timer pr. dag mellom kl. 09.00 – 15.00.

Det legges opp til at deltakerne skal ha pliktig oppmøte og aktivitet to dager pr uke, fordelt på to grupper (eks gr. 1 – mandag og tirsdag, gr. 2 torsdag og fredag).

Det skal legges til grunn totalt 2 instruktører i tilbudet til enhver tid, dette utgjør 30 timer pr uke pr instruktør. Det er ønskelig at tilbyder leverer ett tilbud basert på 26 uker.

Tilbyderne har i sitt tilbud anledning til å kommentere den mengden ressurser som er definert. Hvis NAV finner det formålstjenlig, kan antall ressurser bli endret i løpet av konkurransen.

5. Kurssted

Sentralt i Notodden

6. Krav til innhold og metoder for tiltaket

Det skal tas utgangspunkt i deltakernes ønsker, interesser og motivasjon, samt forholdet helse – arbeid. Videre skal den enkeltes muligheter vurderes i lys av de muligheter og krav som stilles i arbeidsmarkedet.

Obligatoriske tiltak i NAVigator:

Jobbsøk

NAVigator skal ha høyt formidlingsfokus og i hele deltakerperioden skal det være sterkt fokus på alle mulighetene som finnes for å skaffe seg jobb.

•Arbeidstaker – motivasjon, holdninger, samarbeid med andre o.l.

•Arbeidsmarkedet – realitetsorientering, hva finnes av jobb der ute o.l.

•Arbeidsgiver og arbeidstaker – Lover og regler (sykefravær, ferie o.l.)

•Arbeidsgivers forventninger

•Skriving av CV og jobbsøking

•Individuell registrering hos relevante bemanningsbyråer.

•Oppdatering av CV på nav.no

•Selvbetjeningsløsningen på nav.no

•Individuell oppfølging

•Det gjennomføres intervjutrening i løpet av kurset.

Helse, ernæring og trening

Det skal gis mulighet for at den enkelte deltaker ved behov tilbys tiltak rettet mot helse, ernæring og trening.

(Det er mulig å bruke Frisklivsentralen i Notodden Kommune. Denne har ett konsept som heter «frisklivsentralen» rettet mot helse, ernæring og trening.)

Økonomiskveiledning

Enklere økonomisk veiledning tenkes inn i NAVigator. Med dette menes informasjon om hvilke type grep du kan ta selv når økonomien ikke strekker til f.eks. å ta kontakt med banken for spørsmål om avdragsfrihet, refinansiering etc. Hvordan en lager budsjett for privatøkonomien. Avdekkes det i samtalen at det er behov for ytterligere hjelp med økonomien skal vi tipse om gjeldstelefonen og eventuelt vurdere henvisning til gjeldsrådgiver på Nav Notodden.

Karriereveiledning

Karriereveiledning er et av verktøyene i NAVigator, og må sees i nær sammenheng med jobbsøkeaktiviteter som CV/Søknadsskriving og intervjutrening. Pr i dag har kontoret 30 % stilling avsatt til karriereveiledning. Denne ressursen bør inngå som en del av NAVigator, men i tillegg skal metoden være tilgjengelig i NAVigator fra tilbyder sin side.

Karriereveiledning skal bidra til at brukeren:

¿bidra til at bruker blir en aktiv aktør i eget liv, og at bruker selv klarer å ta valg.

¿blir mer bevisstgjort egen kompetanse og muligheter

¿øker kunnskap for dagens arbeidsmarked

¿får innsikt i hva som kreves for å lykkes med sine karrierevalg

¿bidra til å rydde i «gammelt tankegods» for de som ikke bare har gode erfaringer fra arbeidslivet, hjelpe til med å finne ut hva man skal si og ikke si i f.eks. en intervjusituasjon

Individuelt:

Belastningsmestring

Det kan være aktuelt å tilby noen av deltakerne kurs i belastningsmestring med bakgrunn i elementer av stress, angst og psykiske belastninger.

Metoden bør være tilgjengelig i NAVigator fra tilbyder sin side.

Anerkjennende intervju (AI)

AI innebærer systematiske undersøkelser av når mennesket fungerer på sitt aller beste. Det er en relasjonell tilnærming til læring og endringsarbeid som gjør at mennesker blir bevisst på og tar i bruk sine styrker. Gjennom ulike tilnærminger forsker man på de gode egenskaper man besitter for så å forankre dette hos vedkommende. Dette utløser glede, stolthet og nysgjerrighet og kan bidra til å skape resultater som overgår det man kunne forvente.

Målet er å få frem den enkeltes potensialer. En grunnleggende antagelse er at spørsmål som bidrar til samtaler om styrker, suksesser, verdier, håp og drømmer frembringer endringer. I IA forsker man på det som fungerer. Samtalene er det metodiske verktøyet.

(Dette konseptet skal i utgangspunktet NAV Notodden kjøre selv i NAVigator, men metoden skal være tilgjengelig i NAVigator fra tilbyder sin side.

Videre ønskelige kompetanseområder fra tilbyder:

IPS metode - Individual Placement and Support (IPS),

Mennesker med alvorlige psykiske helseproblemer klarer å jobbe hvis de får mulighet til det. Det viser den forskningsbaserte metoden IPS, som setter arbeid i fokus samtidig med behandling.

IPS (Individuell jobbstøtte) bryter med tradisjonell tankegang om at mennesker med alvorlige psykiske helseproblemer ikke vil eller kan jobbe. Undersøkelser både internasjonalt og i Norge viser at så mange som 60-70 prosent ønsker å jobbe.

I Norge er det fremdeles vanlig å tenke at personer med alvorlige diagnoser må bli helt friske før de kan jobbe, eller at de bare kan jobbe i attføringsbedrifter eller andre skjermede tiltak. IPS snur alt på hodet, og fokuserer på å få personene i ordinær jobb først, og deretter legge opp behandling, bistand og oppfølging rundt hva som kreves for å mestre jobben, og klare å beholde den.

Metoden skal være tilgjengelig i NAVigator fra tilbyder sin side.

VIP 24 programmet

Er et nettbasert dialogverktøy med fokus på 24-timersmennesket som kartlegger balanse i livet og kilder til overskudd og robust helse. Verktøyet er basert på Antonovskys mestringsteori og friskfaktortenkning. Et gap mellom ønsket situasjon og nåsituasjon avdekkes. Kursdeltakeren har lært å tolke vip24hjulet i sammenheng med interesseprofilen, preferanseprofilen og livshistorien. Målet er å finne konkrete tiltak for å fremme energi og overskudd til å takle utfordringer og muligheter i jobb og privat.

Metoden skal være tilgjengelig i NAVigator fra tilbyder sin side.

7. Markedskontakt/nettverk

Leverandør må ha god kjennskap til arbeidsmarkedet, både generelt og i den aktuelle regionen. Det forutsettes at leverandør tar i bruk eget nettverk med sikte på formidling av deltakere til jobb. Det må gjøres rede for eget nettverk i tilbudet og hvordan dette nettverket vil bli benyttet i forhold til deltakerne på kurset.

8. Varighet

Rammeavtale for 1 år; medio september 2013 til medio september 2014, med mulighet for forlengelse i inntil ytterligere 3 år.

Planlagt oppstart av det første kurset er medio- slutt september 2013(med forbehold).

Det tas inn nye deltakere fortløpende, etter hvert som brukerne registrerer seg hos NAV Notodden.

9. Opplæringslokaler

Kurslokalene skal ligge sentralt i Notodden med rimelig kort vei til offentlig transport og parkering. Det må oppgis konkret adresse, samt beskrivelse av kurslokalene (størrelse, planløsning, inneklima etc.). Lokalene må være egnet for undervisning i gruppe, men også for individuelle samtaler/veiledning og egenaktivitet for deltakerne. Lokalene må være tilpasset for bevegelseshemmede, og innfri sentrale HMS - krav.

10. Teknisk utstyr og tilrettelegging

Deltakerne skal ha tilgang til PC. PC-ene skal være satt opp med oppdatert programvare og ha tilgang til internett. Arbeidsplassen til deltakerne skal ha en ergonomisk tilfredsstillende utforming med mulighet for justering for bevegelseshemmede, og deltakerne skal ha tilgang til printer, kopimaskin, telefon og faks til bruk i jobbsøkerprosessen.

11. Konseptutvikling

Tiltaket skal evalueres kontinuerlig av NAV. Det vil være aktuelt å endre elementer i konseptet underveis, herunder ressursbruk, organisering og faglig innhold.

12. Rapportering

Tiltaksarrangør skal sende inn frammøtelister til NAV v/kursansvarlig hver uke.

2 måneder etter kursslutt for den enkelte skal det rapporteres på status på egen rapporterings mal.

Alle rapporter/lister til NAV skal sendes til skanning med forside fra www.nav.no.

Det skal være faste møter mellom NAV og tiltakstilbyder hver fjortende dag.

13. Kursinstruktører

Instruktørene må ha nødvendig relevant kompetanse og erfaring med den aktuelle målgruppen.

Lærere må ha den nødvendige pedagogiske og faglige kompetansen som kreves, og i tillegg ha erfaring med opplæring av voksne personer. Erfaring fra kursets fagområder og veilederkompetanse vil bli vektlagt.

Eventuelt bytte av lærekrefter skal godkjennes av NAV i forkant av endringen.

Ved eventuell forhandling skal hovedinstruktørene delta fra arrangør.

CV må legges ved tilbudet.

14. Sluttrapport- individuell

Kursarrangør må levere skriftlig rapport til NAV pr deltaker etter kursgjennomføringen, selv om deltaker har sluttet før tiden. Rapporten skal være NAV i hende senest 2 uker etter kursslutt.

15. NAV sine oppgaver i NAVigator

¿Karriereveileder

¿Økonomirådgivning

¿Avklaring/oppfølgning

¿AI-kurs

Konseptet vi etterspør er en ny måte å jobbe mot NAV sine hovedmål om «arbeid først». Vi ønsker å kjøre dette som en pilot, metoden er ikke utprøvd i fullskala tidligere. Det må derfor være rom for justeringer underveis.

16. Koordinator

Konseptet fordrer tett samarbeid mellom NAV og kurstilbyder. NAV Notodden vil ha en egen koordinator for å legge til rette for dette arbeidet.

Merk: For å melde din interesse i denne kunngjøringen og motta tilleggsinformasjon vennligst besøk Doffin nettsiden http://www.doffin.no/Search/Search_Switch.aspx?ID=301171.

Mercell A/S

En del af Mercell, en af Europas ledende aktører inden for formidling af information mellem indkøber og leverandør på det professionelle marked. CVR nr. 25698851

Kontakt

Klik her for at gå til support

+45 63 13 37 00
Mercell A/S | B!NGS
Vesterbrogade 149
, 1620 København V, Danmark