Markedsmøte om et helhetlig kompetanseprogram på Difis anbefalte prosjektmodell, Prosjektveiviseren.no

Information

06-06-2013 16:37 (GMT+02:00)

Indkøber

Direktoratet for forvaltning og IKT (Difi) Direktoratet for forvaltning og IKT (Difi)
Herman Valen Herman Valen
Grev Wedelsplass 9, 5. etg., Postboks 8115 Dep., 0032 Oslo,
00151Oslo 0151 Oslo
Norge

Kort beskrivelse

II.2) Type anskaffelse og utførelses- eller leveringssted (Velg kun den kategorien - vareleveranse eller tjenesteyting - som samsvarer best med den spesifikke ytelsen som skal anskaffes) Tjenesteyting: Tjenestekategori: 7

Utførelsested/leveringsted(er) for hovedandelen av ytelsen

Oslo

NUTS kode (Benytes ikke i Norge):

II.3) Kort beskrivelse av anskaffelsens art og omfang

Difi inviterer til markedsmøte om et helhetlig kompetanseprogram basert på Difis anbefalte prosjektmodell, prosjektveiviseren.no

19.juni fra 09.00 – 12.00 – Grev Wedels Plass 9, 2.etg

Digitale tjenester og digital samhandling øker kvaliteten på forvaltningen . For å oppnå de ønskede gevinstene kreves det at offentlige virksomheter lykkes med sine digitaliseringstiltak. Flere rapporter peker imidlertid på utfordringer i digitaliseringsarbeidet, herunder forståelsen av digitalisering som et strategisk virkemiddel for fornying og effektivisering, kompetanse og forankring på ledernivå, god gjennomføring av IT-prosjekter og ikke minst realisering av gevinster.

Prosjektveiviseren er et av flere initiativ for å imøtekomme ovenstående utfordringer. Dersom prosjektveiviseren skal realisere sine målsetninger, må den tas i bruk. Per i dag er det ca.30% av offentlige virksomheter som har en felles prosjektmodell. For at offentlige virksomheter skal endre sin praksis og flere skal ta i bruk den anbefalte prosjektmetodikken, er det behov for å øke kompetansen blant prosjektledere og prosjekteiere. Difis antar at Difis anbefalte prosjektmodell vil få større effekt dersom den kombineres med kompetanseutviklings aktiviteter.

Difi ønsker derfor å utvikle et kompetanseprogram knyttet til Prosjektveiviseren. Med kompetanseprogram mener Difi en samling av tiltak og virkemidler som fører til økt kompetanse hos offentlige prosjektleder og prosjekteiere. Kompetanseprogrammet skal understøtte målene til prosjetveiviseren, og bidra til flere og bedre digitale tjenester.

Siden handlingsrommet for kompetansetiltak kan være omfattende ønsker Difi en bedre oversikt over alternative virkemidler og erfaringer fra markedet. Vi tror også at dialog med leverandører kan bidra til innovasjon og nytenkning, og gi oss nye perspektiver i forhold til valg av virkemidler, forretningsmodeller og samarbeidsmuligheter.

Difi ønsker derfor en dialog med leverandører av kompetanseutviklingstjenester og inviterer herved til et åpent markedsmøte 19.juni fra 09.00 – 12.00 i Difis lokaler i Grev Wedels plass 9 – 2.etg

Basert på dialogen med markedet vil Difi gjøre en vurdering av alternative konsepter og deretter vurdere om man skal gå videre med noen av disse. Deltakelse på markedsmøte vil ikke gi noe fortrinn eller diskvalifisere leverandører fra eventuelle fremtidige anskaffelser.

Markedsmøte vil ikke resultere i tildeling av kontrakt, men gi Difi et grunnlag for å vurdere om man eventuelt senere skal utlyse en konkurranse om tildeling av kontrakt(er) for utvikling av et kompetanseprogram.

Foreløpig agenda for markedsmøte 19.juni 2013*

Difis lokaler 2.etasje fra kl. 09.00 – 12.00

08.30 Kaffe og rundstykker

09.00 Velkommen og formål med møte v/ Jens Nørve, Difi

09.15 Behov for kompetanseheving basert på Prosjektveiviseren 2.0

- Presentasjon av Oxford University og McKinsey & Company’s internasjonale undersøkelse om hvorfor prosjekter feiler. v/Martin Lundqvist

- Utvalgte offentlige virksomheter belyser hvilke behov de har for kompetansehevning i tiden framover.

10.30 Pause

10.50 Kommentarer og innlegg fra leverandører av kompetansetjenester

11.50 Avslutning og oppsummering v/IKT Norge v/ Heidi Austild og Difi v/Jens Nørve

*Justeringer og oppdateringer av agenda publiseres på www.prosjektveiviseren.no

Difi inviterer leverandører av kompetanseutviklingstjenester og andre relevante aktører til å presentere sine refleksjoner og gi innspill på hvordan kompetanseheving basert på Prosjektveiviseren.no kan gjøres på en best mulig måte for offentlig sektor. Herunder anbefaleringer vedrørende valg virkemidler som kurs, e-læring, seminarer, sertifisering mv. Difi ønsker også innspill og råd fra bransjen på mulige samarbeids- og forretningsmodeller.

Dersom din virksomhet ønsker å presentere sine synspunkter på ovenstående problemstillinger eller delta på markedsmøte, vennligst ta kontakt med Siri Gulstuen - Siri.Gulstuen@difi.no innen fredag 14. juni kl 15.00

I etterkant av møtet vil Difi invitere aktører som har deltatt til å ettersende utdypende materiale. Det kan også bli aktuelt å gjennomføre enkeltmøter med disse. Informasjon Difi mottar vil bli behandlet konfidensielt.

Merk: For å melde din interesse i denne kunngjøringen og motta tilleggsinformasjon vennligst besøk Doffin nettsiden http://www.doffin.no/Search/Search_Switch.aspx?ID=296811.

Filer

Navn Størrelse
Invitasjon_til_markedsmøte_-_Kompetanseprogram.docx 23 KB

Mercell A/S

En del af Mercell, en af Europas ledende aktører inden for formidling af information mellem indkøber og leverandør på det professionelle marked. CVR nr. 25698851

Kontakt

Klik her for at gå til support

+45 63 13 37 00
Mercell A/S | B!NGS
Vesterbrogade 149
, 1620 København V, Danmark