Det hele mennesket - Akershus - leveringssted: Follo (Sentralt i Ski)

Information

Udbud med forhandling
15-11-2012 14:42 (GMT+01:00)
07-12-2012 12:00 (GMT+01:00)
07-12-2012 00:00 (GMT+01:00)

Indkøber

NAV Tiltak Akershus NAV Tiltak Akershus
Jean-Francois Cardet Jean-Francois Cardet
Torvet 6, Postboks 304
2001 Lillestrøm
Norge

Tidsfristen er overskredet

Kort beskrivelse

Målgruppe:

Kurset retter seg mot personer med psykiske vansker og psykososiale utfordringer, som for eksempel personer med lettere former for angst og depresjon. Leverandør kan i forlengelsen av dette forvente å få deltakere med kombinasjonsproblematikk. Det vil si at deltakerne kan ha hatt dobbeltdiagnose med rus og psykiatri.

Deltakerne på dette kurset har behov for god ivaretakelse. Dette skal sikres blant annet gjennom et tett og konstruktivt samarbeid mellom Leverandør og NAV-kontoret. Det er NAV-kontoret som har det overordnede ansvaret for brukeren, og viktige avgjørelser som gjelder den enkelte bruker skal ikke treffes uten involvering av NAV-kontoret.

Det planlegges to alternativer:

a)12 deltakere per kurs,

b)20 deltakere per kurs.

Kurssted:

Sentralt i Ski

Kursstedet skal ligge sentralt med nærhet til offentlig kommunikasjon.

I tilbudet skal det gjøres rede for hvilke former for offentlig kommunikasjon som er tilgjengelige i forhold til tilbudte lokaler, samt avstand til aktuelle holdeplasser. Beliggenhet i forhold til offentlig kommunikasjon vil bli vektlagt i evalueringen.

Varighet:

28 uker pr. kurs

Kurset skal bestå av en teoridel på 8 uker og en praksisdel på 20 uker.

Rammeavtalens varighet:

Rammeavtalen gjelder fra 00.00.2013 – 00.00.2015, med mulighet for ett års forlengelse ved opsjon ett år ad gangen.

Avtalen har en varighet på 2 år fra signering. Oppdragsgiver (Kunden) har opsjon på forlengelse av avtalen i ytterligere [2 (ev. 1 + 1)] år

Faglig innhold/fagplan:

Tilbudet skal inneholde en fagplan for kurset. Kursets emner/moduler må være godt beskrevet og begrunnet i tilbudet. Fagplanen må tilfredsstille krav til kvalitet og øvrige kriterier som er oppgitt i konkurransegrunnlaget.

Mestring, motivasjon og selvtillit skal være gjennomgående i hele kurset. Døgnrytme, helse og kosthold samt informasjon til deltakerne om bruk av sosiale nettverk er temaer som ønskes belyst. Målet er å gi deltakerne en generell evne til å ta ansvar for sin egen livssituasjon og bidra til økt selvutvikling. Videre skal denne delen styrke deltakernes opplevelse av mestring.

De som har behov for det skal få assistanse til daglige gjøremål som legebesøk og å finne frem i hjelpeapparatet.

Teoridelen skal inneholde følgende emner:

1.Mestringsevne, motivasjon og selvtillit

2.Helse og helseforebyggende tiltak

3.Kartlegging av deltakerne

4.Planlegging av inntreden i arbeidslivet/tilbakeføring til arbeidslivet

5.Jobbsøk

Det skal arrangeres felles lunsj for deltakerne hver kursdag der deltakerne selv deltar i lunsjlagingen. Maten skal være næringsrik og variert. En enkel frokost skal tilbys for de som ønsker det.

Leverandør supplerer kursets faglige innhold med andre emner hvis det vurderes som hensiktsmessig.

Pedagogisk tilrettelegging og tilnærming

Gjennomføring av undervisningen:

Med utgangspunkt i deltakernes situasjon, ulike behov og forutsetninger, skal kurset fokusere på ”det hele mennesket” og ha en variert og helhetlig ramme; både når det gjelder innhold og undervisningsmetoder. Kurset skal fokusere på og styrke deltakernes mestringsevne og ressurser.

Praksisdelen

Praksisdelen på 20 uker skal bestå av følgende deler med mulighet for en forlenget modul på fire uker med individuell oppfølging av de deltakere som har behov for det.

Det ønskes fokus på ”Supported Employment” og IPS metoder da disse vurderes som meget hensiktsmessige med tanke på målgruppen.

Instruktører:

Instruktørene må ha god kompetanse i forhold til arbeid med en målgruppe som har psykiske lidelser og kombinasjonsproblematikk, som innebærer dobbeldiagnose rus og psykiatri.

Instruktørene bør ha kjennskap til og forståelse for utfordringer innen psykisk helse og omfattende erfaring med denne gruppen arbeidssøkere.

Det er ønskelig med veiledere som har kjennskap til behandlingstilbudet i samfunnet, og som kan veilede deltakerne i henhold til eksisterende tilbud.

Instruktørene må videre ha høy kompetanse knyttet til veiledning på generell basis, ha gode mellommenneskelige ferdigheter samt meget god kompetanse knyttet til karriereveiledning, coaching og rekruttering.

Rapport:

Kvaliteten av rapporten er avgjørende ift. oppfølging av deltakeren. Arrangørens kompetanse, og 28 ukers erfaring og kunnskap må kunne brukes videre av NAV saksbehandler til å veilede deltakeren på vei mot arbeid og et bedre liv.

NAV gir mennesker muligheter. I dette er det viktig å minne om at retur til arbeidslivet er et hovedmål for alle våre tiltak. Dette er sentralt i vårt arbeid, uavhengig av tidsperspektiv og utfordringene som ligger i dette.

Merk: For å melde din interesse i denne kunngjøringen og motta tilleggsinformasjon vennligst besøk Doffin nettsiden http://www.doffin.no/Search/Search_Switch.aspx?ID=273338.

Filer

Navn Størrelse
121114_JFC_Konkurransegrunnlag_del_1.doc 123 KB
121114_anskaffteam_-_Det_hele_mennesket_-_Publiseres.docx 394 KB
03_Budsjettskjema.doc 57 KB

Mercell A/S

En del af Mercell, en af Europas ledende aktører inden for formidling af information mellem indkøber og leverandør på det professionelle marked. CVR nr. 25698851

Kontakt

Klik her for at gå til support

+45 63 13 37 00
Mercell A/S | B!NGS
Vesterbrogade 149
, 1620 København V, Danmark