Kjøp av nettverks-RTK programvare og tjenester for videreutvikling av denne

Информация о тендерe

Negotiated procedure
29.12.2011 14:29 (GMT+01:00)
30.01.2012 12:00 (GMT+01:00)

Информация о покупателе

Statens kartverk Statens kartverk
Gro Grinde
.,
3507 Hønefoss
Норвегия

Closing date has passed.

Информация о тендере

Det skal anskaffes ny programvare for generering av Statens kartverks sanntids GNSS-tjenester. Tjenestene baserer seg i dag på DGNSS og Nettverks-RTK, og ny programvare må kunne ivareta de kravene en videreføring av disse eksisterende tjenestene stiller. Tjenestene samler inn data fra over 140 permanente geodetiske stasjoner jevnt fordelt over hele Norges landareal, og genererer i dag korreksjonssignaler til over 1500 registrerte brukere hvor opp til 20% er tilkoblet tjenestene samtidig. Dette forventes å øke fremover. Programvaren må kunne håndtere både innsamling av rådata, prosessering av disse til et sanntids korreksjonssignal, og distribusjon av dette til brukerne.

I tillegg skal det inngås opsjoner på følgende utviklingstjenester/samarbeid:

•Oppdragsgiver ønsker å tilby brukerne av CPOS et sett med posisjonskvalitetsparametre som danner en konfidensellipse i horisontalplanet og et konfidensintervall i vertikalkomponenten. Disse parametrene skal med meget stor sikkerhet i sann tid gi brukeren beskjed om hvorvidt brukerens beregnede posisjon ligger innenfor de nøyaktighetskrav som brukeren selv har definert. Dersom posisjonskvalitetsparametrene overskrider de brukerdefinerte nøyaktighetskravene, skal brukeren få en alarm.

I beregningen av posisjonskvalitetsparametrene skal både observasjonsfeil som nettverket av referansestasjoner blir utsatt for og lokale observasjonsfeil som brukerens rover blir utsatt for (for eksempel multipath) inngå.

Tjenesten kan utvikles enten som en separat modul med et definert grensesnitt til nettverksprogramvaren, eller som en integrert del av nettverksprogramvaren.

Oppdragsgiver ønsker å utvikle en slik tjeneste i samarbeid med programvareleverandøren, ved at hver av partene bidrar med kompetanse og utviklingsarbeid.

•Oppdragsgiver ønsker et samarbeid med leverandøren om forbedringen av CPOS ytelsen under økt ionosfærisk aktivitet, ved at oppdragsgiver bidrar med rådata fra nettverkets nordlige stasjoner, og at programvareleverandøren kan bruke disse dataene i sitt utviklingsarbeid med eventuell oppdatering etter behov.

I perioder med sterke forstyrrelser i ionosfæren har vi erfart at den nåværende CPOS programvaren har til dels store problemer med å beregne løsninger med nok GNSS satellitter i nettverket av referansestasjoner, slik at muligheten til å beregne og sende ut nettverksbaserte korreksjonsdata svekkes betydelig. I verste fall kan CPOS tjenesten blir utilgjengelig i flere timer i store områder på det norske fastlandet. Oppdragsgiver ønsker at den nye programvaren omfatter en forbedret databehandling som innebærer en mer robust sanntidstjeneste når det gjelder sterk påvirkning fra ionosfæren. Oppdragsgiver ønsker å støtte utviklingen av sanntidsprogramvaren med sin kompetanse.

•Nøyaktigheten til roverposisjonen kan økes dersom modelleringen av avstandavhengige feil i nettverket kan forbedres. Disse feilene kompliserer flertydighetsløsningen for RTK, som er basisen for koordinater med høy nøyaktighet i sanntid. I tillegg til ionosfærefeilen er det også avstandavhengige feil i baner og troposfære. NMA ønsker å tilby brukerne en CPOS tjeneste med høyere nøyaktighet enn i dag. For å oppnå dette målet må modelleringen av baner og troposfære forbedres. NMA ønsker derfor å vite hvordan leverandøren kan forbedre modelleringen av bane og troposfære i nettverks RTK.

Mer informasjon om anskaffelsens formål og omfang vil bli sent til de kvalifiserte leverandørene som inviteres til å levere tilbud.

Merk: For å melde din interesse i denne kunngjøringen og motta tilleggsinformasjon vennligst besøk Doffin nettsiden http://www.doffin.no/Search/Search_Switch.aspx?ID=246648.

Закупочная документация

Название Объем
pre-qualification_questionnaire.pdf 4,76 MB

Mercell Holding AS

Part of the Mercell Group, one of Europe’s leading providers of e tender systems and information between buyers and suppliers in the professional market.

Contact us

Write to us

+47 21 01 88 00