SAUE LINNAVALITSUS - Tender

SAUE LINNAVALITSUS
Tule 7
76505 Saue
Estonia
Org number: 75013983
Company description

Väljaandja: Saue Linnavalitsus

Akti liik: määrus

Teksti liik: algtekst-terviktekst

Redaktsiooni jõustumise kp: 20.01.2017

Redaktsiooni kehtivuse lõpp: Hetkel kehtiv

Avaldamismärge: RT IV, 17.01.2017, 9

 

 

Hankekord

 

 

Vastu võetud 11.01.2017 nr 1

 

Kohaliku omavalitsuse korralduse seaduse § 30 lg 1 p 3 ja riigihangete seaduse § 131alusel annab Saue

Linnavalitsus määruse.

 

1. peatükk

Üldsätted

 

§ 1. Määruse reguleerimisala

 

Hankekord (edaspidi kord) reguleerib Saue Linnavalitsuse (edaspidi linnavalitsus) ja linnavalitsuse hallatavates asutustes korraldatavate riigihangete planeerimist, riigihanke eest vastutava isiku määramist ja riigihangete,

sh alla riigihanke piirmäära jäävate riigihangete ning lihtsustatud korras tellitavate teenuste riigihangete korraldamist.

 

§ 2. Hangete planeerimine

 

(1) Määruses nimetatud hankeid korraldatakse hankeplaani alusel. Hallatava asutuse taotlusel ja volitusel võib linnavalitus läbi viia ka hallatava asutuse hankemenetluse.

 

(2) Hankeplaani tuleb kanda planeeritavad riigihanked, kui:

1)  asjade ostmise ja teenuste tellimise hankelepingu eeldatav maksumus ületab 10 000 eurot käibemaksuta;

2)  ehitustööde hankelepingu eeldatav maksumus ületab 30 000 eurot käibemaksuta;

3)  lihtsustatud korras tellitava teenuse hankelepingu eeldatav maksumus ületab 40 000 eurot käibemaksuta;

4)  ideekonkursi eeldatav maksumus ületab 10 000 eurot käibemaksuta;

5)  ehitustööde kontsessiooni eeldatav maksumus ületab 250 000 eurot käibemaksuta.

 

(3) Erakorralised riigihanked kooskõlastatakse linnavalitsusega ja viiakse läbi plaaniväliselt.

 

(4) Riigihanget ei või jaotada osadeks riigihanke teostamiseks kehtestatud korra või nõuete eiramiseks, eriti

kui hankelepingu esemeks on funktsionaalselt koos toimivad või sama eesmärgi saavutamiseks vajalikud asjad,

teenused või ehitustööd.

(5) Käesolevat korda rakendatakse koostoimes riigihangete seaduse ja selle alusel kehtestatud õigusaktidega. (6) Erandlike hankemenetluse liikide korraldamisel tuleb hankijal põhjendada menetlusliigi valikut, v.a avatud

ja piiratud hankemenetluse puhul.

 

(7) Võimalusel teostatakse hankimist läbi riigihangete keskkonna e-menetlusena. Hankija peab võimaldama pakkumuste ja taotluste elektroonilist esitamist vähemalt 50% ulatuses hankija eelarveaastal planeeritavate riigihangete rahalisest mahust.

 

§ 3. Hankeplaan

 

(1) Linnavalitsuse valdkondade juhid ja hallatavate asutuste juhid esitavad ühe kuu jooksul peale linnaeelarve vastuvõtmist oma kava riigihangete korraldamiseks linnavalitsuse riigihangete eest vastutavale isikule, kes koostab saadud informatsiooni põhjal eelarveaastal korraldatavate hangete kohta hankeplaani ning esitab selle linnavalitsusele kinnitamiseks.

(2)Linnavalitsus kinnitab hiljemalt kahe kuu jooksul peale linnaeelarve vastuvõtmist vastava aasta hankeplaani. (3) Hankeplaan avalikustatakse Saue linna veebilehel pärast linnavalitsuse poolt hankeplaani või selle

muudatuse kinnitamist linna põhimääruses sätestatud korras.


 

(4) Hankeplaani muudetakse eelarveaasta jooksul vastavalt vajadusele. Erakorralised hanked, mille vajadus tuleneb objektiivsetest asjaoludest ja mida ei olnud võimalik hankeplaani koostamisel ette näha, viiakse läbi plaaniväliselt ja lisatakse täiendavalt hankeplaani.

 

(5) Hankeplaan peab sisaldama riigihanke eseme lühikirjeldust, hankemenetluse liiki, riigihanke korraldamise eeldatavat aega, hankelepingu täitmise eeldatavat aega ja hankijat.

 

(6) Kui kavandatava hankelepingu sõlmimisega kaasneb väljaminek tulevastel eelarveaastatel, on hanke korraldamine lubatud, kui sellega on arvestatud eelarvestrateegias. Kui väljaminekutega ei ole eelarvestrateegias arvestatud, võib hanke korraldada ainult linnavolikogu loal.

 

2. peatükk

Riigihanke komisjon

 

§ 4. Riigihanke komisjoni moodustamine

(1) Riigihanke komisjon (edaspidi komisjon) moodustatakse hankemenetlusega seotud toimingute teostamiseks. (2) Komisjoni koosseis kinnitatakse linnapea käskkirjaga. Komisjoni koosseisu kuulub riigihanke eest vastutav

isik.

 

(3) Konkreetse hankega seoses ei või komisjoni tööst osa võtta isik, kellel on huvide konflikt või kelle puhul tekib kahtlus tema erapooletuses. Komisjoni liige peab viivitamatult teatama sellise asjaolu ilmnemisest ja hoiduma konkreetse hankega seoses edaspidisest tegevusest komisjoni liikmena.

 

(4) Arvestades konkreetse riigihanke spetsiifikat, on komisjonil õigus kaasata oma töösse asjatundjaid või spetsialiste, kes ei ole komisjoni liikmed ja ei osale hääletamisel.

 

§ 5. Komisjoni töökorraldus

 

(1) Komisjoni töö vorm on koosolek.

 

(2) Komisjoni koosoleku kutsub kokku komisjoni esimees, komisjoni aseesimees või riigihanke eest vastutav isik ja komisjoni koosolekut juhatab riigihanke eest vastutav isik.

 

(3) Komisjoni töö eest vastutab komisjoni esimees.

 

(4) Komisjon on otsustusvõimeline, kui kohal on üle poole komisjoni liikmetest, sealhulgas esimees või aseesimees.

 

(5) Komisjoni esimehe kutsel võtab koosolekust osa hankija.

 

(6) Komisjon avab pakkumused hankedokumentides või pakkumuse esitamise ettepanekus näidatud ajal ja kohas. Komisjon kontrollib pakkuja või taotleja kvalifikatsiooni, pakkumiselt kõrvaldamise asjaolude puudumist ja pakkumuste vastavust hanketeates ja/või hankedokumentides esitatud tingimustele ning hindab vastavaks tunnistatud pakkumusi ja vajadusel valib välja hankes osalevad taotlejad ning peab pakkujatega ja taotlejatega läbirääkimisi.

 

(7) Komisjoni toimingud hankemenetluses protokollitakse ja pakkumuste avamise protokolli koopia saadetakse pakkujatele kolme tööpäeva jooksul pakkumuste avamise päevast arvates, juhul kui protokolli koopiat ei anta kohe üle pakkumuste avamisel osalenud pakkuja esindajale. Kui protokolli koopia antakse üle pakkumuste avamisel osalenud pakkuja esindajale, võetakse protokolli koopia kättesaamise kohta pakkuja esindaja allkiri.

 

§ 6. Otsustamine komisjonis

 

(1) Komisjon menetleb hankeid hallatavate asutuste ja linnavalitsuse osas alates 10 000 eurost käibemaksuta asjade ja teenuste hankelepingu korral ning alates 30 000 eurost käibemaksuta ehitustööde hankelepingu korral.

 

(2) Juhul kui riigihanke korraldamise teenus on ostetud kolmandatelt isikutelt, siis teostatud töö vaatab üle vastava valdkonna juht ja esitab oma ettepanekud riigihangete vastutavale isikule, kes esitab vastava eelnõu linnavalitsusele kinnitamiseks.

 

(3) Juhul, kui hanget ei viida läbi e-riigihangete keskkonna e-menetlusena, esitab hankija hangete menetlemiseks hinnapäringud, pakkumused ja pakkumuste võrdlustabeli, mis on käesoleva korra lisa, parima pakkuja väljaselgitamiseks enne lepingu sõlmimist ja /või asja, teenuse, töö tellimist. Pakkumuste võrdlustabelis peavad sisalduma järgmised andmed: pakkuja nimi, registrikood, pakkumuse esitamise kuupäev, pakkumuse maksumus ilma ja koos käibemaksuga, võrdlustabeli esitaja nime, ametikohta, kuupäeva ja allkirja. Juhul

kui pakkuja ei vastanud hinnapäringule ega esitanud pakkumist teeb hankija vastava märkme pakkumuste võrdlustabelisse.


 

(4) Komisjoni koosolekute poolt teostatavad hankemenetluse toimingud ning vastu võetud otsused võetakse vastu poolthäälte enamuse tulemusena ja protokollitakse vastavalt riigihangete seadusele ja käesolevale korrale. Komisjoni liikmel puudub õigus loobuda hääletamisest või jääda erapooletuks. Protokollile kirjutavad alla kõik koosolekul osalenud komisjoni liikmed. Häälte võrdse jagunemise korral otsustab komisjoni esimehe hääl, komisjoni esimehe puudumisel komisjoni aseesimehe hääl.

 

(5) Otsusele vastu hääletanud komisjoni liikme eriarvamus tuleb fikseerida kirjalikult komisjoni protokollis või lisada protokollile eraldi.

 

(6) Komisjonil on õigus vastu võtta otsuseid koosolekut kokku kutsumata, kui üle poole komisjoni liikmetest, sealhulgas esimees on oma seisukoha esitanud elektrooniliselt vm. kirjalikku taasesitamist võimaldavas vormis ning keegi ei nõua koosoleku kokkukutsumist.

 

(7) Otsustamisel koosolekut kokku kutsumata koostatakse elektrooniliselt vm taasesitust võimaldavas vormis antud seisukohtade alusel komisjoni hääletusprotokoll. Komisjoni liikmel on õigus lisada protokollile oma kirjalik eriarvamus.

 

(8) Komisjon korraldab:

1)  pakkumiste avamise;

2)  pakkujate hankemenetlusest kõrvaldamise;

3)  pakkujate ja taotlejate kvalifitseerimise või mitte kvalifitseerimise;

4)  pakkumuste vastavaks tunnistamise või tagasilükkamise;

5)  pakkumuste hindamise;

6)  eduka pakkuja välja selgitamise ja vajadusel linnavalitsusele kinnitamiseks esitamise;

 

(9) Põhjendamatult madala pakkumuse maksumuse korral otsustab komisjon pakkujalt asjakohase kirjaliku selgituse nõudmise, kontrollib esitatud selgitust ja hindab esitatud tõendeid ning põhjendatud juhtudel teeb linnavalitsusele ettepaneku pakkumus tagasi lükata.

 

3. peatükk

Riigihanke korraldamine, mille eeldatav

maksumus on võrdne või üle riigihanke piirmäära

 

§ 7. Riigihanke korraldamise otsustamine ja dokumentide ettevalmistamine

 

(1) Asja ostmise, teenuse või ehitustöö tellimisel eeldatava maksumusega alla riigihanke piirmäära otsustab

ja vajalikud hankedokumendid koostab vastava valdkonna juht või linnavalitsuse hallatav asutus, kui rahaline

väljaminek jääb eelarve piiridesse.

 

(2) Asja ostmise, teenuse või ehitustöö tellimise eeldatava maksumusega üle riigihanke piirmäära otsustab ja hankedokumendid kinnitab linnavalitsus korraldusega, kui kulutus on ette nähtud linnaeelarves ja/või eelarvestrateegias.

 

(3) Linnavalitsuse korralduses riigihanke korraldamise otsustamisel määratakse kindlaks:

1)  riigihanke nimetus;

2)  kasutatav hankemenetluse liik;

3)  pakkumuse hindamise kriteeriumid;

4)  väljakuulutamiseta läbirääkimistega hankemenetluse korral isikud, kellele esitatakse hankedokumendid;

5)  pakkumuse tagatise nõutavus, liik, summa ja esitamise kord.

 

(4) Riigihangete läbiviimiseks, mille puhul sõlmitakse hankeleping tähtajaga üle ühe eelarveaasta ning mille eeldatav maksumus ületab jooksva aasta eelarves ettenähtud vahendeid, annab loa linnavolikogu v.a juhul, kui väljaminekud on ette nähtud eelarvestrateegias.

 

(5) Linnavalitsusel ja hallatavatel asutustel on õigus riigihanke korraldamise teenust osta kolmandatelt isikutelt.

 

§ 8. Riigihanke eest vastutav isik

(1) Linnapea või hallatava asutuse juht määrab riigihanke eest vastutava isiku. (2) Riigihanke eest vastutav isik:

1)  korraldab riigihanke teate ja hankedokumentide (sh hankelepingu projekti) koostamise;

2)  teostab toiminguid riigihanke väljakuulutamiseks ja riigihangete registrile esitamiseks;

3)  korraldab kõigi vajalike dokumentide, õigeaegse esitamise ja pakkujatelt asjakohaste selgituste nõudmise

ning riigihanke läbiviimise vastavalt seadusele;

4)  koostab riigihanke aruande ja aruande lisa ning edastab need riigihangete registrile;


 

5)  korraldab hanke kohta teabe avalikustamise asutuse veebilehel või e-riigihangete keskkonna kaudu. Asutuse veebilehel avalikustamiseks loetakse ka linna veebilehel viidet riigihangete registri vastavale veebilehele.

 

§ 9. Linnavalitsuse ülesanded hankemenetluses

 

(1) Linnavalitsuse korraldusega otsustatakse juhul kui käesolev kord ei sätesta teisiti:

1)  hankedokumendi kinnitamine alates 10 000 eurost ilma käibemaksuta;

2)  pakkuja hankemenetlusest kõrvaldamine;

3)  pakkuja kvalifitseerimine või kvalifitseerimata jätmine;

4)  pakkumuse vastavaks tunnistamine või pakkumuse tagasilükkamine;

5)  kõikide pakkumuste tagasilükkamine;

6)  kõikide pakkumuste sisulise mittevastavuse korral neid tagasi lükkamata ning läbirääkimiste alustamise

kohta pakkumuste üle;

7)  põhjendamatult madala maksumusega pakkumuse tagasilükkamine;

8)  pakkumuse edukaks tunnistamine;

9)  hankemenetluse lõpetamine, nurjunuks tunnistamise;

10) muud riigihangete seaduses sätestatud hankija otsused.

 

(2) Linnavalitsuse istungitel osaleb komisjoni esimehe kutsel hankija.

 

§ 10. Hankelepingu sõlmimine

 

(1) Hankeleping sõlmitakse linnavalitsuse korraldusega edukaks pakkujaks tunnistatud isikuga käesoleva korra

§ 6 lõikes 4 sätestatut.

 

(2) Hankelepingu allkirjastab linnapea või teda asendav isik.

 

(3) Hankelepingu täitmise eest vastutab vastava valdkonna juht, kui asutuse juht ei otsusta teisiti.

 

(4) Hankija ei või hankelepingu muutmises kokku leppida, kui muutmisega taotletavat eesmärki on võimalik saavutada uue hankelepingu sõlmimisega.

 

4. peatükk

Lihthanke korraldamine

 

§ 11. Lihthanke korraldamine asjade ostmisel ja teenuste tellimisel või ehitustööde tellimisel

 

(1) Lihthange korraldamise kohustus on maksumuses käibemaksuta alates 10 000 – 40 0000 eurot asjade, teenuste ja ideekonkursi korral ning ehitustööde ja ehitustööde kontsessiooni hankelepingu korral käibemaksuta alates 30 000 – 250 000. Hankemenetlus viiakse läbi vastavalt riigihanke seaduse § 182sätestatule.

 

(2) Lihthanke korraldamiseks vajalikud dokumendid valmistab ette hankija, kelleks on struktuuriüksus (valdkonna juht), kelle eelarves on ette nähtud vahendid vastava asja ostmiseks või teenuse või ehitustöö tellimiseks Hankija koostab hankedokumendid ja teeb muid toiminguid, mis on vajalikud lihthanke läbiviimiseks.

 

(3) Hankija koostab lihthanke teate avaldamiseks riigihangete registris. Hankija lisab lihthanke teatesse viite elektronposti või veebiaadressile, mille kaudu on huvitatud isikul võimalik lihthanke dokumente elektrooniliselt välja võtta. Võimaluse korral korraldatakse e-menetlus riigihangete registris arvestades hankemenetluse erisustega.

 

(4) Lihthanke teates määratakse pakkumuste esitamiseks mõistlik tähtaeg, mis ei või olla lühem kui neli tööpäeva, lähtudes hankelepingu esemeks olevatest asjadest, teenustest või ehitustöödest.

 

(5) Komisjon avab pakkumused, kontrollib pakkujate kvalifikatsiooni ja kvalifitseeritud pakkujate esitatud pakkumuste vastavust hankedokumentides esitatud tingimustele, hindab vastuvõetud pakkumusi ja selgitab välja eduka pakkumuse ning koostab pakkujate kõrvaldamise, pakkujate kvalifitseerimise või kvalifitseerimata jätmise, pakkumuste vastavaks tunnistamise või tagasilükkamise ning pakkumuste hindamise ja pakkumuse edukaks tunnistamise protokolli.

(6) Komisjon võib pidada pakkujatega läbirääkimisi, kui selline võimalus on sätestatud lihthanke teates. (7) Saue Linnavalitsus kinnitab või lükkab tagasi hankedokumendi, kinnitab pakkujate kõrvaldamise,

pakkujate kvalifitseerimise või kvalifitseerimata jätmise, pakkumuste vastavaks tunnistamise või pakkumuste

tagasilükkamise, ja kinnitab pakkumuse edukaks tunnistamise või hankemenetluse kehtetuks tunnistamise.

Lihthankes tehtud otsustest teavitamisel tuleb lähtuda riigihangete seaduse §-des 54 ja 55 sätestatust.

 

(8) Hankija teavitab pakkujaid vastuvõetud otsustest viivitamata, kuid mitte hiljem kui 3 tööpäeva jooksul otsuse tegemisest arvates.


(9) Hankeleping sõlmitakse kirjalikus vormis. Hankelepingule kirjutab alla asutuse juht või teda asendav isik.

 

(10) Hanke eest vastutav isik esitab riigihangete seaduse § 37 sätestatud korras riigihanke aruande ja aruande lisa riigihangete registrile pärast lihthanke lõppemist riigihangete seaduse § 29 lõikes 3 sätestatud juhtudel.

 

§ 12. Hanke korraldamine asjade ostmisel ja teenuste tellimisel kuni 10 000 euroni käibemaksuta ning ehitustööde tellimisel kuni 30 000 euroni käibemaksuta

 

(1) Hanke korraldamise ja läbiviija määrab struktuurüksuse juht (asutuse juht). Hanke korraldamisel juhindutakse järgnevatest põhimõtetest:

1)  rahalisi vahendeid peab kasutama säästlikult ja otstarbekalt ning saavutama hanke eesmärgi mõistliku hinnaga, tagades konkurentsi korral võimalusel erinevate pakkumuste võrdlemise teel parima võimaliku hinna ja kvaliteedi suhte;

2)  tagama hanke läbipaistvuse ja kontrollitavuse;

3)  kõiki isikuid peab kohtlema võrdselt ja mittediskrimineerivalt ning jälgima, et kõik isikutele seatavad

piirangud ja kriteeriumid oleksid hanke eesmärgi suhtes proportsionaalsed, asjakohased ja põhjendatud;

4)  hankel peab tagama olemasoleva konkurentsi efektiivse ärakasutamise;

5)  vältima konkurentsi kahjustavat huvide konflikti;

6)  võimaluse korral peab eelistama keskkonnasäästlikke lahendusi;

7)  kui hanke objekti, mille hooldust, tarvikuid jms on edaspidi võimalik hankida ainult samalt pakkujalt,

korraldatakse hange koos hanke objekti teenindamisega ning pakkumuste hindamisel võetakse arvesse ka hanke

objektiga kaasnevad hoolduskulud;

8)  hanget ei või jaotada osadeks hanke teostamiseks kehtestatud korra või nõuete eiramiseks, eriti kui

hankelepingu esemeks on funktsionaalselt koos toimivad või sama eesmärgi saavutamiseks vajalikud asjad,

teenused või ehitustööd;

9)  võimalusel kasutatakse pakkumuste ja hankemenetluses osalemise taotluste elektroonilist esitamist.

 

(2) Hankijal puudub kvalifitseerimise ja pakkumuste vastavaks tunnistamise sätestamise kohustus. Hankijal on õigus kõik pakkumused vajadusel tagasi lükata juhul, kui hankija on sellise võimaluse objektiivselt ja selgelt hinnapäringus vms dokumendis sätestanud ning kõikidele pakkujatele teatavaks teinud.

 

(3) Asjade ostmisel ja teenuse tellimisel, mille eeldatav maksumus on alla 10 000 euro ilma käibemaksuta ning ehitustöö tellimisel, mille eeldatav maksumus on alla 30 000 euro ilma käibemaksuta, tuleb teha kirjalik ettepanek pakkumuse esitamiseks vähemalt kolmele isikule. Hanketeade peab sisaldama järgmist informatsiooni:

1)  hanke nimetus;

2)  informatsioon hankija kohta;

3)  vajadusel hankedokumendid või teave hankedokumentide väljastamise ja nendega tutvumise koha kohta;

4)  vajadusel koostada soovitavate asjade, teenuste või ehitustööde tehniline kirjeldus ning selgitada

pakkumuste hindamise kriteeriumeid.

5)  pakkumuste esitamise tähtaeg, koht ja viis;

6)  vajadusel muu informatsioon.

(4) Juhul kui maksumus jääb alla 3 000 euro käibemaksuta võib hanke teostada suulise tellimuse alusel. (5) Käesolevas paragrahvis sätestatud korda ei ole vaja järgida erakorralistel juhtudel:

1)  avariitööde teostamiseks teenuse tellimisel;

2)  kui ostetav asi või teenus on otseselt seotud füüsilisest isikust asja müüja või teenuse osutaja isikuga;

3)  kui müüja pakub asja või teenust turuhinnast selgelt odavama hinnaga.

 

(6) Eduka pakkumise esitanud pakkujaga sõlmib kirjaliku lepingu või kinnitab arve/tellimiskirja asutuse juht.

 

§ 13. Lihtsustatud korras tellitavad teenused

 

(1) Hankija ei ole kohustatud korraldama riigihangete seaduses sätestatud korras hankemenetlust teenuste hankelepingu sõlmimisel, mille eeldatavast maksumusest rohkem kui 50 protsenti moodustavad CPV määruse VII lisas nimetatud teenused ning mille eeldatav maksumus on 1 eurost kuni 40 000 euroni käibemaksuta ja lähtub riigihangete seaduse § 3 sätestatud riigihangete korraldamise üldpõhimõtetest ning teistest õigusaktidest.

 

(2) Soovist sõlmida käesoleva paragrahvi lõikes 1 nimetatud hankeleping, mille eeldatavast maksumusest rohkem, kui 50 protsenti moodustavad CPV määruse VII lisas nimetatud teenused ning mille eeldatav maksumus käibemaksuta ületab 40 000 eurot, teatab hankija oma veebilehel või riigihangete registri veebilehe kaudu.

 

(3) Hankija korraldab 20 päeva jooksul pärast hankelepingu sõlmimist aruande ja pärast hankelepingu lõppemist aruande lisa esitamise registrile kui hankelepingu maksumus käibemaksuta ületab 40 000 eurot.


 

(4) Lihtsustatud korras tellitava teenuse tellimisel lähtutakse käesoleva määruse § 11 lõigetes 2, 5, 6, 7 ja 8-10 sätestatud tingimustest.

 

(5) Juhul, kui tellitava teenuse eeldatav maksumus on alla 10 000 euro käibemaksuta lähtutakse käesoleva määruse § 12 sätestatud tingimustest.

 

5. peatükk

Ideekonkurss

 

§ 14. Ideekonkursi korraldamine

 

(1) Ideekonkursi korraldamisel lähtutakse riigihangete seaduse § 18 lõikest 1. Ideekonkursi kutse avaldatakse riigihangete registris, kui ideekonkursi eeldatav maksumus on võrdne riigihanke piirmääraga 40 000 eurot (ilma käibemaksuta) või ületab seda. Selleks edastab ideekonkursižürii liige ideekonkursi väljakuulutamiseks vajalikud andmed ja hiljem ka ideekonkursi võitja andmed riigihanke eest vastutav isik, kes teostab vajalikud toimingud riigihangete registris.

 

(2) Ideekonkursi korraldamise otsustab linnavalitsus korraldusega. Ideekonkursis määratakse ideekonkursi korraldav struktuuriüksuse, võitjatele makstavate auhindade suurused ja/või osalejate osalemistasude suurused. Ideekonkursi korraldamise otsuses näidatakse, kas ideekonkurss korraldatakse eesmärgiga sõlmida ideekonkursi võitjaga tema pakutud ideekavandi alusel hankeleping või korraldaks ideekonkurss üksnes ideekavandi saamise eesmärgil.

 

(3)Ideekonkursile laekunud ideekavandite hindamiseks moodustakse linnavalitsuse korraldusega ideekonkursi žürii. Žürii koostab oma tegevuse kohta protokolli kandes sinna esitatud ideekavandite paremusjärjestuse ja oma hinnangu ideekavandite kohta.

 

(4) Linnavalitsus kuulutab ideekonkursi võitjad välja korraldusega.

 

6. peatükk

Lõppsätted

 

§ 15. Määruse rakendamine

 

(1) Tunnistada kehtetuks 24.09.2014 Saue Linnavalitsuse poolt vastu võetud määrus nr 8. (2) Määrus jõustub kolmandal päeval peale avalikustamist Riigi Teatajas.

Harry Pajundi linnapea

 

Jekaterina Tikerpuu linnasekretär


No results

No results

Mercell Holding AS

Part of the Mercell Group, one of Europe’s leading providers of e tender systems and information between buyers and suppliers in the professional market.

Contact us

Write to us

+47 21 01 88 00