Kulttuuriympäristön tietovarannon määrittelytyön esiselvitykset

Information

Open procedure
03.02.2023 09:58 (GMT+01:00)
28.02.2023 13:00 (GMT+01:00)

Buyer

Ympäristöministeriö Ympäristöministeriö
Reko Korhonen Reko Korhonen
PL 35
00023 Valtioneuvosto
Finland
0519456-1

Closing date has passed.

Short description

Hankinnan kohteena on asiantuntijapalvelu, jossa Toimittaja laatii kulttuuriympäristön tietovarannon määrittelytyötä varten esiselvitykset, jotta vuonna 2024 voidaan kilpailuttaa kulttuuriympäristön tietovarannon määrittelytyö sekä tehdä valtiovarainministeriön vaatima tiedonhallinnan lausuntomenettely. Työssä otetaan huomioon muuttuvan lainsäädännön ja toimintaympäristön tarpeet.

Työn tarkoituksena on tarkentaa jo tehtyjä nyky- ja tavoitetilan kuvauksia (liitteet 6 ja 7). Liitteessä 7 on tunnistettu työn kannalta keskeisiä aineistoja. Osa aineiston tiedoista vaatii vielä selvitystä siitä, miten tiedonhallinta ja yhteentoimivuus RYTJ:n kanssa olisi tarkoituksenmukaista hoitaa (esim. maailmanperintö, kirkolliset kohteet, rautatiesopimuskohteet ja Metsähallituksessa sijaitsevat tiedot, kuten perinnebiotoopit). Tilaajan näkökulmasta nyky- ja tavoitetilan kustannushyötyanalyysit ja käyttötapauskuvaukset ovat keskeisimpiä työssä syntyvistä dokumenteista.

Uusi kulttuuriympäristön tietovaranto korvaisi Suomen ympäristökeskuksen nykyisen GISALU-järjestelmän, olisi yhteentoimiva mm. Luonnonsuojelun tietojärjestelmän (koostuu useista tietojärjestelmistä) kanssa ja täyttäisi tiedonhallintalain, maankäyttö- ja rakennuslain ja rakennusperinnön suojelemisesta annetun lain mukaiset ympäristöministeriön vastuut.

Hanke tukee tavoitetta, jossa kaavoituksen lähtötiedot ovat ajantasaisena saatavilla yhdestä paikasta. Kulttuuriympäristötieto on keskeinen osa tätä tietosisältöä.

Hankinta toteutetaan ns. ranskalaisena urakkana, jossa tarjoajat kilpailevat ainoastaan laatuun liittyvillä perusteilla.

Työn on oltava kokonaisuudessaan valmis 30.11.2023 mennessä.

Arvioitikriteerit on määritelty tarjouspyynnön liitteessä 2 Arviointi ja pisteytys.
Hankinnan kohteen tarkempi kuvaus on liiteessä 1 Hankinnan kuvaus.

Files (click "Show interest" to get access)

Name Size
Kulttuuriympäristön tietovarannon määrittelytyön esiselvitykset.zip 1,93 MB
Kulttuuriympäristön tietovarannon määrittelytyön esiselvitykset.pdf 488 KB

Mercell Holding AS

Part of the Mercell Group, one of Europe’s leading providers of e tender systems and information between buyers and suppliers in the professional market.

Contact us

Write to us

+47 21 01 88 00