Oppdragsgiver har startet et arbeid med å utvikle lederne på alle nivåer i organisasjonen og har til hensikt å inngå en rammeavtale for lederutvikling. Utviklingsarbeidet skal understøtte Oppdragsgiver sitt arbeid med å utvikle og implementere ny strategi, samt å gi trening og kunnskap om sentrale lederoppgaver i kunnskapsorganisasjoner i endring.
Oppdragsgiver står nå i en omstillingsprosess som vil utvikle instituttet og hvordan man som offentlig kunnskapsleverandør vil være relevant og konkurransedyktig inn i fremtiden.
Samtidig som bevilgninger fra staten reduseres, skal HI gjennom en nødvendig digital transformasjon. Oppdragsgiver ønsker å ha fokus på nøkkelfunksjonen ledergruppen innehar i denne prosessen og derfor søke bistand til å utvikle ledergruppen med fokus på endringsledelse.
Hensikten er å utnytte organisasjonens fulle potensial og levere nasjonalt- og internasjonalt ledende kunnskapsbaserte råd og tjenester innen kyst- og havforvaltning.
Vi ønsker å bruke en konsulent som har erfaring og forskningsbasert kompetanse innen ledelse i Forsknings og utviklings (FoU) -institusjoner. I tillegg ønsker vi en konsulent som har erfaring fra kursvirksomhet for ledere i forskningsinstitusjoner som står overfor eller er inne i omstilling.
Vedkommende må også ha kompetanse om FoU- institusjoners relevans og betydning for samfunnsutvikling i Norge og Norden, samt kunnskap om forskningspolitiske trender på globalt, europeisk og nasjonalt nivå.
God formidlingsevne og evne til å formidle kunnskapen til ledere som kan omsettes i praktiske/ konkrete strategier i deres daglige lederskap er også noe som er en viktig egenskap for konsulenten.
Oppdragsgiver har etablert et lederforum som samles minst to ganger årlig i 1 til 2 dager. Formålet er å skape en møteplass på tvers for lederne ved instituttet for å imøtekomme behov for en felles diskusjonsarena der sentrale problemstillinger for lederne ved instituttet kan drøftes med sikte på å utvikle en lærende organisasjon og komme frem til en felles forståelse av praktisering av lederrollen ved instituttet. På en del av samlingene vil det være aktuelt å leie inn ekstern kompetanse til eksempel for å planlegge samlingen, gi faglige bidrag gjennom foredrag, arrangere work-shops, diskusjoner, øvelser eller lignende. Lederforumets faglige innhold vil variere fra gang til gang, og det vil være viktig at det faglige fokuset for forumet til enhver tid kan tilpasses Oppdragsgivers behov. Dersom leverandør ikke kan tilby ønsket bidrag, skal Oppdragsgiver stå fritt til å kontakte andre.
Oppdragsgiver ønsker tilbud på følgende:
SamlingerFaglige bidrag på interne ledersamlinger hos Oppdragsgiver (lederforum) og veiledning (heretter coaching) på direktørnivå.
Oppdragsgiver er organisert med 50 mellomledere og 11 toppledere.
Vi ser for oss følgende omfang:
- 1 fysisk og 1 digital samling per år med 1-2 dager for mellomledergruppen.
- 1 fysisk og 1 digital samling per år med 1-2 dager for toppledergruppen.
Målet med lederutviklingen hos Oppdragsgiver er å gi lederne en felles plattform basert på god rolleforståelse, slik at lederne kan bli bedre i stand til å ta i bruk og utvikle kompetansen hos sine medarbeidere. En lederutvikling skal bidra til å utvikle lederen til å fungere som pådriver og støtteperson for sine medarbeidere.
Samlingene skal gjennom foredrag, diskusjoner, teori og praktiske oppgaver gi lederen kunnskap som gir en bedre forståelse for hva en lederrolle innebærer, med spesiell vekt på ledelse av mennesker og team.
Samlingene er i hovedsak basert på at 50% kan gjennomføres digitalt. Samlingene skal som utgangspunkt utføres i tidsrommet 09:00 – 16:00.
CoachingDet estimeres at ca 20% av avtalens verdi vil omfatte timebasert coaching på ledernivå. Hovedsakelig til direktøren ved Havforskningsinstituttet, men han forbeholder seg likevel retten til å bruke denne ressursen på andre ledere i organisasjonen ved behov. Coaching skal gjennomføres digitalt.
Konkurransen gjennomføres i to faser:
- fase 1 er kvalifikasjonsfase
- fase 2 er tilbudsfase
Konkurranseformen er nærmere omtalt i punkt 2.3.
Se vedlagte kontraktutkast (Vedlegg 1) og kravspesifikasjon (pkt 5) for ytterligere informasjon.
AvtaletypeDet vil bli inngått en rammeavtale med en (1) leverandør for lederutvikling.
En rammeavtale er en avtale mellom Oppdragsgiver og leverandører, som har til formål å fastsette kontraktsvilkårene for de avropene som skal inngås i løpet av rammeavtaleperioden, særlig med hensyn til pris og mengde (omfang).
Kontraktens omfangÅrlig volum på hele anskaffelsen estimeres til NOK 550.000, - eks. mva. per år.
Total kontraktsverdi inkl. opsjoner utgjør maksimum NOK 1.100.000, - eks. mva.
Det oppgitte omfang er estimater basert på innrapporterte volum fra avdelingene. Det tas forbehold om endringer i volum, bl.a. ut fra instituttets aktiviteter og/eller organisasjon.
Angitt estimat for maksimal økonomisk verdi for avrop under denne rammeavtalen innebærer ingen forpliktelser for Oppdragsgiver til å foreta avrop eller kjøp tilsvarende estimert totalverdi.
Kontraktens varighet og opsjonDet vil bli inngått en rammeavtale med leverandør for 1 år, med opsjon for Oppdragsgiver til å forlenge avtalen i ytterligere 1 år, totalt maksimalt 2 år.
En forlengelse av kontrakten skal varsles skriftlig minimum 3 måneder før utløp av inneværende kontraktsperiode.
Ovennevnte opsjoner innebærer ingen forpliktelse for Oppdragsgiver. Oppdragsgiver står fritt til å beslutte innløsning av en eller alle opsjonene på forlengelse av rammeavtalen.
Kontrakten gjelder fra signering av kontrakt og inntil partene har innfridd sine forpliktelser i henhold til kontrakten.