Konceptudvikling, m.m. af stærke forretningsmodeller og ny finansieringsparathed

Information

102 - Minor projects
Open procedure
6/2/2023 11:03 AM (GMT+02:00)
6/16/2023 12:00 PM (GMT+02:00)

Buyer

DEN ERHVERVSDRIVENDE FONDE DANSK KYST- OG NATURT // CVR:36471271 DEN ERHVERVSDRIVENDE FONDE DANSK KYST- OG NATURT // CVR:36471271
Claus Holm Pedersen
Skeelslundvej 99 1, 1
9440 Aabybro
Denmark

Closing date has passed.

Short description

Der ønskes indhentning af tilbud på et samlet koncept, indeholdende: Koncept, kortlægning og udvælgelse af potentielle kandidater, eksekvering af Proof-of Concept (test) for udvalgte turist-virksomheder, samt videreudvikling og forankring af testede modeller og metoder i et fælles samarbejde.

FORMÅL

Formålet med opgaven er at etablere et fælles samarbejde (efterfølgende kaldt ”Partnerskab”) i hvilket der – nu og her samt over tid – vil kunne udvikles målrettede initiativer og værktøjer - der med udgangspunkt i styrket forretningsgrundlag - kan skabe styrket vækst og professionalisering i turismebranchen primært i hotel- og campingbranchen samt overfor attraktioner og oplevelsesvirksomheder – jf. Opgavebeskrivelse. På brancheniveau er der uindfriede potentialer for fokus på forretningsudvikling til forbedring af operationel effektivitet samt udvikling af nye forretningsmodeller, med fokus på TRIM – OPTIMER – PROFESSIONALISERE forretningen og forretningsgangene.

Dette er nærværende opgaves hovedformål at indfri.

BAGGRUND FOR OPGAVEN

Turismeerhvervets konkurrenceevne er svækket, herunder presset overskudgrad, manglende likviditet, svækket soliditet, investeringsgraden er udfordret, m.m.

Derfor vil DKNT i samarbejde med relevante interessenter realisere de mest vækstpotentielle turisme-virksomheder via et målrettet og afgrænset program, der inddrager kompetencer/ ressourcer fra erhvervsfremmesystemet- og det private forretningsudviklingssystem/konsulent-marked. Ved at kombinere/koordinere disse kompetencer /ressourcer i en indsats, vil virksomhe-derne over en periode få leanet og styrket deres forretning så den er klar til ny vækst, både set i forhold til forretningsmodel og ressourcer. Det være sig både understøttelse af forretningsudvikling samt aktivering af finansierings-systemet.

For at understøtte den fremtidige vækst i kyst- og naturturismen kræver det, at etablerede virksomheder geares bedst muligt til at være mest muligt konkurrencedygtige. Dette skal ses over en bred vifte af indsatser i virksomheden, der styrker ressourcebanken i virksomheden. Såsom kompetencer, likviditet, man-power og strømlinet drift, m.m., som vejen til ny vækst de kommende år.

Kyst- og naturturismen befinder sig i et marked under forandring. Kravene til bæredygtighed bliver et stadigt større markedsvilkår, som virksomhederne skal omstille sig til.

Der er meget få virksomheder i branchen som henter midler fra Vækstfonden og ofte er forretningsplanen eller selskabsformen ikke gearet til at hente finansiering udefra, ligesom ejerstrukturen rummer en begrænset kompetencebank i forhold til øvrige etablerede virksomheder i vækst. Dog forudsættes ideerne og ambitionerne til stede, såvel som potentialet i markedet.

Formålet med konceptet er derfor at identificere virksomheder, som ved den rette målrettede indsats – tillige med forskellige værktøjer fra økosystemet - vil kunne realisere et vækstpotentiale som ellers vil forblive uforløst.

Konceptet skal understøtte en kobling af økosystemet omkring forretningsudvikling, finansiering, kompetenceudvikling, teknologianvendelse, bæredygtighed, m.m., således, at de i bliver i stand til at realisere nuværende og fremtidige vækstpotentialer.

VISION OG MÅLSÆTNING I SAMARBEJDET

Vision og målsætning i samarbejdet er at skabe indsigt og forandring i turismebranchens arbejde med forretningsudvikling, for derigennem at effektivisere virksomhedernes operationelle drift samt levere et bedre serviceniveau og en styrket konkurrenceevne samt muliggøre ny finansieringsparat-hed og deraf vækst.

KONTRAKTPERIODE

Dato for aftalens ikrafttræden: D. 5. juli 2023

Samarbejdskontrakten forventes at løbe frem til 31.06.24 jf. ”TIDSPLAN”.

Samarbejdet udløber dog først, når tilbudsgiver har leveret de i kontrakten foreskrevne opgaver i FASE 1 til 3

BUDGETRAMME

Fra DKNT’s side er der en budgetramme på max. 500.000 kr. ex. moms til køb af konsulenttimer til dækning af FASE 1 og FASE 2.

Herudover de ressourcer, som tilbudsgiver og dennes eventuelle samarbejdspartnere tilfører samarbejdet til udvikling, eksekvering samt drift i FASE 3.

KONCEPTET

Konceptet skal udarbejdes med udgangspunkt i følgende overordnede elementer:

•Konceptuering af:

oUdviklingsforløb

oRekrutteringsprocedure, herunder bl.a. hvordan/form

•Udvælgelse af kandidater. Hvem og hvordan disse kvalificeres – jf. ”UDVÆLGELSES-KRITERIER”

•Exit strategi. Hvordan forankres konceptet

Det forventes at tilbudsgiver – i opgaveløsningen og konceptudviklingen - inddrager og integrerer de muligheder, tilbud og ressourcer, som økosystemet - herunder Erhvervshusene - løbende tilbyder erhvervslivet /turismebranchen.

Det er DKNT’s hensigt at op til 10 turismevirksomheder – udvalgt blandt de 3 primære segmenter – tildeles/bevilges et udviklingsforløb, hvor virksomheden gennem et forløb arbejder med en individuel konkretiseret forretningsmodel - med henblik på ny finansieringsparathed, således at der er grundlag for vækst – ved at trimme og optimere alle virksomhedsparametre - for derigennem at skabe vækst samt professionalisere virksomheden.

Et muligt eksempel:

Forløbet afvikles med en fast tilknyttet forretningsudvikler/business coach, opstarts-workshop, sparringsmøder, statusmøder, pitchtræning samt en afsluttende ”Investor Macthmaking”. Forretningsudvikleren/business coachen har til opgave at sikre fremdrift ift. virksomhedens handleplan via de løbende sparrings-/statusmøder. For hvert af disse møder skal virksomheden beskrive konkrete arbejdsområder og målsætninger til næste møde. Metoder og fremdrift dokumenteres løbende i virksomhedens handlingsplan, og alle møder dokumenteres via mødeprotokol. Business coachen vil løbende sikre at virksomheden deltager i relevante og mulige programmer, som f.eks. Erhvervshusene tilbyder og/eller drager fordel af at benytte øvrige Erhvervsfremme ydelser/tilbud, herunder bl.a. Vækstfonden.

Uanset hvilken konceptuering tilbudsgiver ser ind i, er målet at virksomheden efter gennemførsel af et forløb står så skarp, at der er mulighed for at fremskaffe den fornødne kapital til den ønskede og valgte strategiske ekspansion/skalering af forretningen jf. ovennævnte ”Målsætning”. Enten organisk eller ved opkøb.

Det er derfor vigtigt, at der konceptuelt – under hele forløbet – kontinuerligt arbejdes med den nødvendige, relevante og konkrete kompetencetilførsel, internt såvel som eksternt – på det ”rigtige” tidspunkt - på alle relevante virksomhedsparametre, som virksomheden og forretningsudvikleren /business coachen identificerer, som indsatsområder og som forretningsudvikleren/ business coachen igangsætter med relevante spidskompetencer.

Kontaktperson i DKNT indgår i den løbende dialog med virksomheden og forretningsudvikle-ren/business coachen, ligesom der løbende skal være en dialog/status mellem forretningsudvikle-ren/business coachen og DKNT.

De udvalgte turismevirksomheder skal være de mest vækstparate virksomheder, der kan og vil flyttes fra ”God” til ”Bedst” – jf. identifikation af virksomheder nedenfor.

Hensigten med konceptet er, at det - efter gennemførelse af de op til 10 virksomhedsforløb – efterfølgende skal kunne forankres i markedet (EXIT-strategi) og dermed skaleres op til gavn for øvrige turisme-virksomheder i Danmark. Konceptuering af denne del indgår i opgaveløsningen.

UDVÆLGELSESKRITERIER

Foruden udarbejdelse af koncept for stærke forretningsmodeller, har tilbudsgiver endvidere til opgave – evt. i samarbejde med relevante spidskompetencer – at identificere de mest vækstparate virksomheder i målgruppen - under de 3 beskrevne segmenter. Udvælgelsen skal ske ud fra objektive indikatorer.

Målet er at flytte disse virksomheder fra ”GOD” til ”BEDST”, hvorfor tilbudsgiver skal identificere indikatorer, der sikrer dette

OPGAVEBESKRIVELSE

Opgaven opdeles i 3 faser, som følger:

FASE 1:

Udarbejde konceptoplæg (Draft 1) for stærke forretningsmodeller, til brug overfor etablerede turismevirksomheder i Danmark, primært overfor følgende segmenter.

Det overordnede mål for disse virksomheder er: TRIM, OPTIMER og PROFESSIONALISERE

•Målgruppe:

oDe mest vækstparate turismevirksomheder i SMV-segmentet.

•Primære segmenter

oHotelbranchen – eksempelvist ”Byens Hotel”.

oCampingbranchen

oAttraktioner/Oplevelsesvirksomheder

•Størrelse

oVirksomhederne skal have en vis volumen, som står mål med gevinst i forhold til investering i

forløbet. Indgår, som en del af opgaveløsningen.

•Geografi

oTurismevirksomheder i hele landet

•Målsætning:

oOrganisk vækst

oSkalering -> Flere enheder (mindre kæder)

oGeografisk spredning -> Nye områder

oSammenhængskraft -> Kritisk masse og lokale styrker

oProfessionaliser -> TRIM og OPTIMER =

- Vækst og Finansiering

- Evt. Advisory Board eller professionel bestyrelse

Udarbejde oplæg på proces- og handlingsplan, herunder hvilket, hvordan, hvorfor, hvem, hvor meget, etc. samt mål og succeskriterier.

Det valgte tilbud/udarbejdede konceptoplæg vil i samarbejde med DKNT og eventuelle partnere, tillige med oplæg på proces- og handlingsplaner - i en efterfølgende proces og inden initiering - på nærmere aftalte projektmøder i ugerne 27 og 28, samt ugerne 32 og 33 - i et fælles samarbejde og med feedback fra DKNT - skulle færdigudvikles og tilpasses i en turisme kontekst - således at tilbudsgiver kan levere ”Proof-of-Concept” senest d. 18. august 2023, med henblik på initiering fra 1. september

FASE 2:

A: Udvælgelse af potentielle kandidater jf. ”Udvægelseskriterier” – inden 18. august 2023

B: I tæt samarbejde med DKNT og eventuelle partnere – fra 4. september - eksekvere Proof-of-Concept i testforløb (individuelle samt evt. fællesforløb) overfor op til 10 nærmere aftalt udvalgte turistvirksomheder – inden 31. december 2023

FASE 3:

I tæt samarbejde med DKNT og eventuelle partnere – inden d. 30. juni 2024

oEvaluere Proof-of-Concept med henblik på videreudvikling af Version 2.0

oUdrulle Version 2.0 overfor et nærmere aftalt antal relevante turistvirksomheder i målgrupperne

oEvaluering af samarbejdet og drøftelse af et eventuelt muligt fremadrettet Partnerskab på

Turismeområdet, herunder hoteller, campingpladser samt attraktioner/forlystelser, med henblik på - i

fællesskab - at tilføre disse brancher merværdi i form af forretningsmodeller og værktøjer, der kan løfte

den enkelte turismevirksomhed til Next Level – fra ”GOD til BEDST”.

Faserne sker i et tæt og koordineret samarbejde med DKNT

OPGAVENS OMFANG OG PROCES/METODE

Tilbudsgiver:

Tilbudsgiver har til opgave at udarbejde et konceptoplæg (Draft 1) på stærke forretningsmodeller til brug for etablerede turismevirksomheder, jf. ”OPGAVEBESKRIVELSE”, ”KONCEPTET”, UDVÆLGELSES-KRITERIER” samt ”LEVERANCEN”.

Udover udarbejdelse af konceptet, skal tilbudsgiver tillige udarbejde forslag/oplæg på en proces- og handlingsplan

Tilbudsgiver er – i den løbende proces - sammen med DKNT ansvarlig for, i forbindelse med udvikling af konceptet, at involvere relevante interessenter samt afholde de fornødne møder, der skal til for at sikre konceptets fuldkommenhed jf. ”OPGAVEBESKRIVELSE”

Tilbudsgiver har proces- og metodefrihed

DKNT

DKNT er lead på opgaven og har ansvar for følgende:

•Mødeindkaldelser, herunder dagsorden – med evt. input fra tilbudsgiver

•Afholdelse og facilitering - jf. opgavebeskrivelsen/tidsplan- herunder:

oWorkshops,

oNødvendige og relevante møder med interessenter/spidskompetencer fra Økosystemet for at

levere et fuldkomment forretningsudviklingskoncept,

oLøbende relevante og nødvendige møder med tilbudsgiver

•Dokumentation af:

oWorkshops

•Mødereferater:

oLøbende møder med relevante interessenter/spidskompetencer

oLøbende møder med kontaktperson hos tilbudsgiver

•Løbende og opdateret handlingsplan, herunder bl.a.: Hvilket, hvordan, hvorfor, hvem, hvornår, m.m.

LEVERANCEN

Tilbudsgivers leverance består af følgende del-elementer:

•Konceptbeskrivelse samt overordnet procesflow/-tidslinie, på:

oKonceptoplæg (Draft 1)

oProff of Concept

oVersion 2.0

•Oplæg på proces- og handlingsplaner

•Objektive indikatorer:

oDefinere objektive indikatorer for ”GOD” og BEDST”-virksomhed

•Identificere af de 30 mest vækstparate virksomheder i målgruppen - under de 3 beskrevne segmenter –

som mulige kandidater til brug for testforløb af Proof-of-Concept, samt et efterfølgende Version 2.0-

forløb.

•Eksekvering af Proff-of-Concept (test) af op til 10 turisme-virksomheder.

DKNT indgår som partner i hele processen. Kontakt i DKNT er Claus Holm Pedersen. DKNT stiller gerne mødefaciliteter til rådighed for workshops samt øvrige møder på vores kontorer.

TIDSPLAN

Tidsplan for tilbudsgivning og konceptudvikling er, som følger:

02. juni 2023

Dato for rekvirering af tilbud

09. juni 2023

Alle henvendelser vedrørende spørgsmål til udbudsmaterialet skal ske skriftligt. Indsendes på mail til Claus Holm Pedersen på: chp@kystognaturturisme.dk – senest kl. 12.00

16. juni 2023

Dato for afgivelse af tilbud. Tilbud og evt. anden dokumentation skal være ordregiveren i hænde senest kl. 12.00. Og sendes til: chp@kystognaturturisme.dk

Uge 26, 2023

Efter behov - eventuelle møder med ordregivers projektgruppe. 2 timers afklaringsmøde med eventuelle tilbudsgivere for uddybning og kvalificering af tilbuddet. Følgende tidspunkter er afsat:

D. 29. juni kl. 09.00 – 11.00

D. 29. juni kl. 12.00 – 14.00

D. 29. juni kl. 14.30 – 16.30

Uge 27, 2023

Meddelelse om tilbud er antaget eller ej.

Uge 27 & 28, 2023

Tilbudsgiver og DKNT afholder projektmøder, hvor tilbudsgivers konceptoplæg færdigudvikles og tilpasses i en turisme kontekst, proces- og handlingsplan materialiseres og konkrete actions aftales i.f.t. til de overordnede konceptelementer, opgavebeskrivelsen samt leverancen – herunder bl.a. påbegyndelse af rekruttering af kandidater. Dette bør ske i samarbejde med Erhvervshusene samt øvrige relevante interessenter.

Uge 29 – 31, 2023

Sommerferie

Uge 32 – 33, 2023

Fortsættelse af projektmøder fra uge 27 og 28 med henblik på færdig-gørelse og levering af Proof-of-Concept d. 18. august. 2023, tillige med endelig udvælgelse af test-kandidater.

Uge 32 – 35, 2023

Markedsføring, indsalg samt rekruttering af potentielle kandidater til testforløbet.

Uge 36 – 52, 2023

Eksekvering af Proof-of Concept (testforløb) for op til 10 turismevirksom-heder

Uge 2 – 6, 2024

Evaluering af modeller og metodikker i testforløb samt videreudvikling og konceptuering af Version 2.0 (FASE 3)

Uge 7 – 26, 2024

Eksekvering af Version 2.0 overfor et nærmere aftalt udvalg af relevante turist-virksomheder i mål-grupperne (FASE 3)

Drøftelse af muligt fremadrettet Partnerskab på turismeområdet, herunder hoteller, campingpladser samt attraktioner/forlystelser, med henblik på i fællesskab at tilføre turismebranchen merværdi på forretnings- udvikling - for derigennem at løfte virksomhederne til Next Level, samt muliggøre øget vækst (FASE 3).

AFGIVELSE AF TILBUD:

1.

Et konkret tilbud på udarbejdelse af konceptet, identifikation af de 30 mest vækstparate virksomheder i målgruppen, udvælgelse af potentielle kandidater samt eksekvering af Proff-of-Concept (test) af op til 10 turist-virksomheder jf. ”LEVERANCEN” jf. udbud af 2. juni 2023.

2.

Tilbuddet skal indeholde beskrivelse af de ressourcer, som tilbudsgiver og dennes eventuelle samarbejdspartnere tilfører samarbejdet til udvikling, eksekvering, samt drift, jf. ”KONCEPTET og ”OPGAVEBESKRIVELSE. Tilbuddet skal kunne kapitaliseres, hvorfor der skal oplyses tilført timeantal samt timepris.

3.

Timepris for evt. supplerende timer ifm. opgaven. Specificer, hvilke opgaveelementer det vedrører.

Tilbud afgives ekskl. Moms.

Tilbudsgivers eventuelle omkostninger i forbindelse med udarbejdelse af tilbuddet samt dokumentation er ordregiver uvedkommende

NB!

BILAG A skal benyttes ved afgivelse af tilbud på ”Konceptudvikling, m.m. af stærke forretningsmodeller og ny finansieringsparathed”. Sendes til Claus Holm Pedersen på e-mail: chp@kystognaturturisme.dk senest d. 16. juni 2023 – kl. 12.00

Benyttes Bilag A ikke, vil tilbud ikke blive behandlet.

Der kan ikke afgives bud på dele af opgaven

Alle indkomne tilbud behandles fortroligt.

Ordregiver anser ikke valg af leverandør for afsluttet, før der er indgået endelig kontrakt med en leverandør.

DKNT har mulighed for og stiller gerne mødefaciliteter til rådighed på vores kontorer.

TILBUDSFORBEHOLD

Tilbudsgiver opfordres til at undlade at tage forbehold overfor udbudsmaterialet, da tilbudsgiver derved risikerer, at ordregiveren vil være både berettiget og forpligtet til at afvise tilbuddet som ukonditionsmæssigt.

Har tilbudsgiver spørgsmål eller bemærkninger til udbudsmaterialet, eller finder tilbudsgiver, at udbudsmaterialet er uklart på ét eller flere punkter, opfordres tilbudsgiver til at søge dette afklaret ved at rette skriftlig henvendelse til Ordregiveren, jf. ovennævnte tidsfrister.

Files (click "Show interest" to get access)

Name Size
Tilbudsindhentning - Konceptudvikler og Partner til forretningsudvikling - UDBUD Final - 2.6.23.pdf 504 KB
BILAG A - Besvarelse og uddybning af tilbud på Konceptudvikling, m.m. - UDBUD Final - 2.6.23.docx 23 KB

Mercell Holding AS

Part of the Mercell Group, one of Europe’s leading providers of e tender systems and information between buyers and suppliers in the professional market.

Contact us

Write to us

+47 21 01 88 00