Kursansvarig del av kurs Mönsterkonstruktion och gradering 3 Garment Technical Designer Borås YH

Information

Not applicable
3/18/2021 2:05 PM (GMT+01:00)
4/8/2021 11:59 PM (GMT+02:00)

Buyer

Borås stad Borås stad
Att. Ann olsson
Sverige
Sweden

Closing date has passed.

Short description

Beskrivning:

Borås Yrkeshögskola (Borås YH) inbjuder dig att lämna anbud för uppdrag som kursansvarig för del kursen Mönsterkonstruktion och gradering 3, 11 YH-poäng för årskurs 1 för utbildningen Garment Technical Designer (GTD) gällande CAD Gerber. Kursen påbörjas v 19 2021 och avslutas v 24 2021. Klassen heter GTD 20. För info om utbildningen se bifogat kurslöp (där de olika kurserna ligger tidsmässigt) och kursplan för utbildningen.

Allmän information:

Borås YH är en del av Vuxenutbildningen Borås Stad. Vi bedriver yrkeshögskole­utbildningar inom flera olika branscher. Utbildningarna har en ledningsgrupp med representanter från arbetslivet i majoritet som styr utbildningsinnehållet. Utbildningarna ligger på en eftergymnasial nivå och kvalitetsgranskas kontinuerligt av Myndigheten för yrkeshögskolan och av ledningsgruppen. YH-utbildningar på Borås Yrkeshögskola bedrivs med statliga medel från Myndigheten för yrkeshögskolan. Utbildningen äger rum i Borås Yrkeshögskolas lokaler i centrala Borås.

Vid aktuell kurs gäller följande lokal samt ort: Borås Yrkeshögskola, Textile Fashion Center, Skaraborgsvägen 3 C, Borås.

Aktuell kurs har 20 beviljade utbildningsplatser med 16 aktiva studerande. 

Kursen är på 45 YH poäng varav 11 YH poäng på vårterminen.

Som utbildningskonsult/kursansvarig förväntas du följa de riktlinjer och styrdokument som gäller för skolan. 

Uppdragets huvudsakliga omfattning:

Uppdraget omfattar undervisning/kursansvar för del av kursen Mönsterkonstruktion och gradering 3, 11 YH-poäng. (5 YH-poäng motsvarar en veckas studier, dvs lärarledd undervisning 33 timmar, individuella uppgifter,  gruppuppgifter och/eller inläsning och förberedelser mellan lektionstillfällen som för den studerande motsvarar totalt 40 studietimmar/vecka).

De studerande på utbildningen genomgår denna del kursen under perioden 2021 vårterminen vecka 19 - vecka 24 (se bifogat kurslöp för antal utbildningstimmar per vecka).

Undervisningen ska vid helfart bedrivas i form av lärarledd undervisningstid under 15 timmar per vecka vid hel fart. Raster och lunchrast är inte inberäknad i lärarledd tid, förmiddagsrast 09:30-10:00, lunchrast 12:00-13:00 och eftermiddagsrast 14:30-15:00. Normalt sker undervisning mellan 08:30-12:00 samt 13:00-16:30.

Uppdraget ska genomföras utifrån kursens syfte, mål och innehåll som finns beskrivna i utbildningens kursplan. Se bifogad bilaga kursplan.

I uppdraget ingår även att innan kursstart att medverka och motta information från utbildningskonsult/utbildningsledare om de studerandes tidigare studier, samt vid kursen slut göra en överlämning till utbildningskonsult/utbildningsledare.

Rollen som kursansvarig/lärare innebär att denne ska ansvara för:

Förarbete

Att identifiera och föreslå relevant programvara/programvaror, skapa undervisningsmaterial som tex kompendier och presentationer, aktuell kurslitteratur och internetlänkar, planera ev. studiebesök, bjuda in ev. gästföreläsare samt välja ut filmer och annat material som ska ge de studerande den kunskapen som är beskriven i kursmålen eller ge den studerande förutsättningar att hitta adekvat fakta till ev. fördjupningsarbeten.

Att planera vilka arbetssätt som ger den studerande bästa möjligheterna att ta till sig kursmaterialet, kunna förstå och reflektera över teorier och metoder. I planeringen ingår också att bestämma på vilket sätt den tid som finns till förfogande i klassrummet och i form av självstudier, ska användas bäst att den studerande ska nå kursmålen.

Att planera hur den studerande ska visa sina kunskaper och få ett kursbetyg, inlämningsuppgifter, examinationer, muntliga redovisningar eller annat. Allt enligt kursplan.

Att visa denna planering (kursguide som beskriver kursupplägg, lärandemål och bedömningskriterier för betygssättning) för utbildningsledaren som ger respons på planeringen. Den övergripande målsättningen är att de studerande ska nå kursmålen med godkänt betyg,

Att säkerställa att undervisningsformer samt examinationsformer sker efter kursplanens innehåll. 

Kursansvarig ska planera så att kursinnehållet omfattar lektionstid samt självstudier utöver lektionstid.

Ta del av och följa plan mot diskriminering och kränkande behandling (se bilaga).

Senast två veckor innan kursstart i PingPong publicera tex kursmål, examinationskriterier, examinationsformer, kursplan, huvudsaklig kursplanering och schema.

Utförande

Undervisning sker i form av föreläsning, tillämpningsövningar samt självstudier.

Fullt ansvarig för eventuella underleverantörer. 

Lektionsinnehåll ska kunna kompletteras eller tas igen i efterhand med uppgifter för de studerande som inte kan närvara vid lektion eller som behöver komplettera uppgifter. Detta sker genom bifogat och/eller kompletterande material som har använts under den lärarledda undervisningen finns på PingPong.

Genomgång av kursplan och planering vid första utbildningstillfälle.

Hålla kontakt med de studerande via läroplattformen PingPong.

Använda PingPong som huvudverktyg där all planering samt material läggs upp inför och efter varje lektion (kommande dags undervisningsmaterial skall läggas upp senast dagen innan lektion för att möjliggöra för studerande att förbereda kommande dags undervisning).

Vid behov och efter överenskommelse delta i anordnarens erbjudanden pedagogisk vägledning.

Kursansvarig skall ge uppgifter utöver lektionerna som ska följas upp och återkopplas till den studerande.

Återkoppla regelbundet till den studerande på utförda uppgifter under kursens tid. Den studerande ska få information om denne är på väg att nå kursmål samt indikation på vilka korrigerande åtgärder som den studerande behöver vidta för att nå kursmålen.

Upprättande, genomförande, bedömning och återkoppling av ordinarie tentamen och/eller annan lämplig kunskapskontroll till studerande och utbildningsledare.

Ansvara för upprättande av två möjliga omtentor (skall ske senast 3 veckor efter tidigare tenta är bedömd, betygsatt och meddelad de studerande) med tillhörande bedömning och återkoppling. Examinationsformen kan variera mellan de olika tentamenstillfällena.

Skolan tillhandahåller tentavakt om inte annat är överenskommet. Kursansvarig, eller av kursansvarig utsedd person, skall under första timmen av tentan finnas tillgänglig på telefon för ev. förståelsefrågor från de studerande. Kursansvarig skall ge studerande möjlighet att lära sig från tentan genom att man gör rätt svar tillgängliga, har tentagenomgång eller individuell återkoppling samt att bedömningen är tydlig för varje tentamensuppgift. Den studerande har rätt att begära samtal med kursansvarig och diskutera igenom sin tenta. Kursansvarig har rätt att ändra sin bedömning och betygsättning av tentan om det är befogat.

Examination kan också ske på annat sätt, tex. grupparbeten, projekt, individuella inlämningsuppgifter eller flera mindre tentor. Övergripande syfte är att examinera den studerande mot kursmålen i kursplan.  

Närvaroregistrering och avvikelser noteras vid starten av dagens undervisning och skall veckovis rapporteras till utbildningsledarna.

Ha kontinuerlig kontakt med utbildningens utbildningsledare.

Efterarbete

Inom senast tre veckor återkoppla kursresultat/betyg till studerande och ansvarig utbildningsledare.

Se till att kursens kvalitetsäkerställs genom bland annat slututvärdering.

Obligatoriska krav på tjänsten:

I uppdraget ingår att ordna adekvat ersättare vid behov.

Aktuell kompetens inom yrkesrollen.

Kursguide som beskriver kursupplägg, lärandemål och bedömningskriterier för betygssättning

Minst två referenser.

Önskemål på tjänsten:

Erfarenhet av genomförd motsvarande utbildning.

Pedagogisk erfarenhet och kompetens är meriterande.

Använda ditt nätverk i arbetslivet för att hålla kursinnehållet aktuellt och intressant för de studerande.

I möjligaste mån använda sig av digitalt undervisningsmaterial.

Övriga villkor:

I priset ska ingå, oavsett gruppens storlek, förberedelsekostnader, genomförande, bedömning och betygsättning, tryckt undervisningsmaterial (vi förordar digitalt material), reseersättning och restid. Alla tillägg och/eller prishöjning utöver avtal ska i förväg ske genom skriftligt godkännande av utbildningsledare.

Vid frånvaro skall adekvat ersättare finnas på plats inom 48 timmar eller enligt skriftlig överenskommelse.

Alla handlingar ska vara skrivna på svenska eller annat överenskommet språk.

Undervisningsmaterialet skall vara tillgänglig för de studerande under hela dess utbildning. Utbildningsarrangören Borås YH har rätt att använda undervisningsmaterialet för undervisning.

Anbudets innehåll:

Leverantören ska ge en kort beskrivning av sin verksamhet och namnge den lärare/konsult som åtar sig rollen som kursansvarig för kursen. Önskar leverantören anlita underleverantörer ansvarar anbudsgivaren för denna såsom för eget åtagande.

Anbudet ska beskriva utbildningsupplägg och examinationsform/er, hur utbildningen kommer att genomföras och hur målen för utbildningen ska uppnås efter uppdragsgivarens krav.

Kursansvarig lärare kan ha pedagogisk erfarenhet, men ska ha relevant och aktuell kunskap från yrkesområdet eller uppdrag inom ämnesområdet de senaste 2 åren, behärska svenska språket väl i tal och skrift.  

Kompetensen för kursansvarig ska styrkas genom att CV och relevanta referensuppdrag som genomförts under senaste 2-årsperioden bifogas i offert.

Leveranstid:

Uppdraget påbörjas 2021 vecka 19 och undervisning skall vara avslutad vecka 24.

Uppdraget är genomfört när ordinarie tentan samt de ev. två omtentorna till kursen är bedömda eller individuella inlämningsuppgifter, betygssatta, kommunicerade och överlämning till utbildningsledare är genomförd.  

Leveransadress:

Tjänsten utförs på Borås Yrkeshögskola, Textile Fashion Center, Skaraborgsvägen 3, Borås.

Pris:

Anges exklusive moms. I det offererade priset per undervisningstimme  (kursen omfattar totalt 33 undervisningstimmar) ska ingå förberedelsekostnader, genomförande, efterarbete, reseersättning, restid m.m. Inga övriga kostnader får tillkomma. Alla tillägg och/eller prishöjning utöver avtal ska i förväg ske genom skriftligt godkännande av utbildningsledare.

Anbudsprövning:

Anbuden prövas med priset som viktigaste komponent men där också den sammanlagda kompetensen (relevant erfarenhet) som erbjuds samt referensuppdragen vägs in. Samtliga obligatoriska krav skall vara uppfyllda. Uppfyllda önskemål och andra mervärden kan dock innebära att ett högre prissatt anbud kan antas. Samtliga offerter som inte bedöms lämpliga eller där kostnaden överstiger förväntad nivå kan komma att förkastas. Förhandlingar kan komma att genomföras i syfte att säkerställa att kvalitet och pris hamnar på rimlig nivå. 

Om anbudsgivaren anser att delar av anbudet bör sekretessbeläggas ankommer det därför på anbudsgivaren att ange vilka anbudsuppgifter det gäller samt grund för att sekretessbelägga uppgifterna. Sekretessbedömning kommer att genomföras av Borås Stad.

Offerten skall vara giltig till och med: 2021-04-08.

Frågor på direktupphandlingen:

Eventuella frågor om upphandlingen kan ställas via Visma Direktupphandlingsmodul.

Frågor på uppdragets innehåll kan ställas till ansvarig utbildningsledare Ann Olsson via Vismas Direktupphandlingsmodul.

Files (click "Show interest" to get access)

Name Size
Kurslöp GTD5 200109.pdf 63 KB
Plan mot diskriminering och kränkande behandling övergripande vux-Yh 2019-2020.pdf 204 KB
YH_Utbplan GTD20 210115.PDF 427 KB

Mercell Holding AS

Part of the Mercell Group, one of Europe’s leading providers of e tender systems and information between buyers and suppliers in the professional market.

Contact us

Write to us

+47 21 01 88 00