Pulje - Opslag: Pulje til afklaring af aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere

Information

Not applicable
11/9/2020 3:09 PM (GMT+01:00)
11/20/2020 12:00 PM (GMT+01:00)

Buyer

Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering
Njalsgade 72 A
2300 København S
Denmark
55568510

Closing date has passed.

Short description


Formålet med puljen er at sikre, at aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere, som har modtaget kontanthjælp i en periode på mere end otte ud af de seneste 10 år, afklares i forhold til, om de fortsat skal være på kontanthjælp eller om de er i målgruppen for f.eks. ressourceforløb, fleksjob eller førtidspension. Der er afsat 96,4 mio. kr. til ansøgningspuljen på finanslovens §17.46.64.30.


Næsten 20.000 borgere har været på kontanthjælp i mere end 8 ud af de sidste 10 år. Den centrale målsætning med afklaringspuljen er at gøre op med, at borgere langvarigt hænger fast i kontanthjælpssystemet uden at få en afklaring af deres sag. Kontanthjælp er en midlertidig ydelse, og borgere, der f.eks. på grund af sygdom har en væsentlig og varig nedsat arbejdsevne, hører ikke hjemme i kontanthjælpssystemet.


Med vedtagelsen af finansloven for 2020 blev Regeringen, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet enige om at afsætte en pulje på 50 mio. kr. årligt i perioden 2020-2021 til en styrket indsats for at afklare, om aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere over 30 år fortsat skal være på kontanthjælp.


Målgruppe

Målgruppen er aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere, som har modtaget kontanthjælp i en periode på mere end ud af de seneste 10 år.


Det vil sige borgere, der har været på en kontanthjælpslignende ydelse (kontanthjælp, kontanthjælp under integrationsloven, selvforsørgelses- og hjemrejseydelse eller overgangsydelse og uddannelseshjælp) i 80 procent af tiden de sidste 10 år.


Formål

Formålet med puljen er at sikre en systematisk afklaring af gruppen af aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere med mere end 8 år på kontanthjælp. Kommunerne skal derfor afklare, om borgeren f.eks. er i målgruppen for ressourceforløb, fleksjob eller førtidspension og skal have forelagt sin sag for rehabiliteringsteamet, eller om borgerne fortsat skal være på kontanthjælp.


Ansøgerkreds

Puljen kan søges af alle landets kommuner.


Kommuner, som deltager i Flere skal med II, vil dog ikke kunne modtage så højt et tilskud fra puljen som øvrige kommuner.


Projektperiode

Tilskuddet skal anvendes i perioden 1. december 2020 til og med december 2022.


Projektets indsatsmodel

Målgruppen er borgere langt fra arbejdsmarkedet. Derfor består indsatsen af en intensiv straksafklaring af målgruppen i form af en systematisk gennemgang af, om borgerne er i målgruppen for ressourceforløb, fleksjob eller førtidspension.


Indsatsmodellen består endvidere af et afklaringsforløb for de borgere, der ikke er i målgruppen for ressourceforløb, fleksjob eller førtidspension.


Afklaringsforløbet bygger på viden fra både Flere skal med, JobFirst og BeskæftigelsesIndikatorProjektet (BIP) og står på to centrale vidensholdepunkter for, hvad der virker i indsatsen:


  • ”Virkeligheden virker” – det at komme ud på en ordinær arbejdsplads med kolleger og meningsfulde opgaver løfter borgeren tættere på job
  • ”Medarbejderen virker” – en tillidsrelation til en primær kontaktperson, der tror på borgerens jobmuligheder øger chancerne for at komme i job.




Indsatsmodellen udmønter vidensholdepunkterne via en håndholdt og jobrettet indsats, hvor borgeren tilknyttes en personlig jobformidler, der fastholder fokus på målet om ordinære løntimer. Hvis borgeren ikke opnår praktik eller lønnede timer indenfor 6 måneder, skal borgerens sag genbehandles på et tværfagligt step up-møde. Grundmodellen er således baseret på de samme elementer, som kommunerne kender fra Flere skal med 2.





Se opslaget her








Mercell Holding AS

Part of the Mercell Group, one of Europe’s leading providers of e tender systems and information between buyers and suppliers in the professional market.

Contact us

Write to us

+47 21 01 88 00