Hanke aruanne: Tallinna tänava kõnnitee ja tänavavalgustuse ehitus <br/> Hanke võitja: LEMMINKÄINEN EESTI AS (10114029), <br/>35548,52 EUR

Informasjon

Kontraktstildeling
23.08.2016 13.46 (GMT+02:00)

Innkjøper

Viljandi Linnavalitsus Viljandi Linnavalitsus
KAIDI BRAUN KAIDI BRAUN
Linnu 2
71020 Viljandi
Estland
75005222

Tildelingsinformasjon

 

 

TÖÖVÕTULEPING

August 2016

 

 

Tellija: Viljandi Linnavalitsus (registrikood 75005222), mida esindab põhimääruse alusel linnapea Ando Kiviberg

 

ja

 

Töövõtja: Lemminkäinen Eesti AS (registrikood 10114029), mida esindab Riivo Juhansoo.

 

Tellija ja Töövõtja (edaspidi koos Pooled või eraldi Pool), sõlmisid käesoleva Lepingu alljärgnevas:

 

1. Lepingu objekt

1.1. Lepingu objektiks on Viljandi linnas Tallinna tänava (lõigus Leola tänav – Tallinna 105 krundi piir) kõnnitee ja tänavavalgustuse ehitustööd (edaspidi Töö) vastavalt Lepingu alustele ja tingimustele.

1.2. Lepingu sõlmimise ja Töö teostamise aluseks on:

1.2.1. riigihanke ,,Tallinna tänava kõnnitee ja tänavavalgustuse ehitus“ (viitenumber 176121) hankedokumendid;
1.2.2. Viljandi Linnavalitsuse 01.08.2016 korraldus nr 584 riigihanke ,,Tallinna tänava kõnnitee ja tänavavalgustuse ehitus“ otsuste kinnitamise kohta;

1.2.3. Töövõtja pakkumus.

1.3. Töövõtja poolt teostatavad tööliigid, tööde maht ja töövõtuga hõlmatud töömaa on kindlaks määratud Lepingu lisades 1, 2 ja 3.

1.4. Lepingu täitmise tähtpäev on 01.11.2016.

 

2. Töövõtja kohustused

Töövõtja kohustub:

2.1. tegema Töö vastavalt käesolevale Lepingule ja Eesti Vabariigis kehtivatele õigusaktidele, normidele ja standarditele;

2.2. hankima tööde teostamiseks vajalikud materjalid, tööjõu ja seadmed, et saavutada kokkulepitud Töö nõuetekohane tulemus;

2.3. tegema Tööd selliselt, et ei tekitata ohtu inimeste elule, tervisele, varale ega keskkonnale;

2.4. kooskõlastama ehitustöödega alustamise aja Tellijaga vähemalt 4 tööpäeva enne planeeritud alustamise päeva;

2.5. kasutama Töö tegemisel alltöövõtjaid, kes olenevalt töö iseloomust omavad vastava töö tegemiseks nõutavat tegevusluba või registreeringut;

2.6. kasutama Töö tegemisel õigusaktides sätestatud nõuete kohaselt tõendatud materjale ning esitama materjalide vastavusdeklaratsioonid enne tööde algust Tellija esindajale kooskõlastamiseks;

2.7. taotlema Tellijalt Töö teostamiseks vajalikud load (raieluba, kaeveluba, tänava sulgemisluba jm) piisava ajavaruga enne vastava tööliigi teostamist või eeldatava tänavalõigu sulgemise vajaduse ilmnemist;

2.8. vastutama objektil liiklusohutuse eest Töö alustamisest kuni lõpetamiseni so endise liikluskorralduse taastamise või uue kehtima hakkamiseni. Töövõtja informeerib Tellija esindajat olulistest liikluskorralduse muudatustest (keelud, ümbersõidud, piiranguala pikkuse ja iseloomu muutus, tööde lõpetamine jms), tähistama töömaa vajalike liikluskorraldusvahenditega ja kandma kõik vastavad kulud;

2.9. informeerima viivitamatult Tellijat Töö tegemise käigus tekkinud probleemidest;

2.10. arvestama Tellija juhistega Töö teostamise kohta;

2.11. korrastama töömaa ja Töö tegemisest mõjutatud maa-ala Töö tegemise ajal ja järgselt hea tava kohaselt;

2.12. esitama Tellijale enne Töö üleandmist teostusdokumentatsiooni;

2.13. juhul, kui Tellija avastab tööde tegemise käigus puudusi Töövõtja poolt tehtud töödes (sh tööde kvaliteedis), on Töövõtja kohustatud nimetatud puudused omal kulul mõistliku aja jooksul kõrvaldama, jälgides, et puuduste kõrvaldamine ei takistaks tööde nõuetekohast ja tähtaegset valmimist. Juhul, kui Töövõtja ei kõrvalda ilmnenud puudusi, on Tellijal õigus puuduste ja mittevastavuste kõrvaldamiseks tellida tööd kolmandalt isikult ning Töövõtja on kohustatud Tellijale hüvitama kõik sellega kaasnevad kulud vastavalt Tellija esitatud arvetele.

 

3. Tellija kohustused

Tellija kohustub:

3.1. tasuma Töövõtjale Töö eest vastavalt Lepingule;

3.2. tagama kõigi Töö teostamise käigus tekkivate probleemide ja lahendamata küsimuste, mis sõltuvad Tellijast, lahendamise mõistliku aja jooksul;

3.3. teatama Töö Lepingu tingimustele mittevastavuse avastamisest nii Töö teostamise ajal kui garantiiajal Töövõtjale kirjalikult mõistliku aja jooksul;

3.4. vastu võtma kokkulepitud tingimustele vastava Töö.

 

4. Töö üleandmine ja vastuvõtmine

4.1. Töövõtja esindaja fikseerib Töö üleandmise-vastuvõtmise aktis tegelikult tehtud tööde mahud ja arvutab ühikuhindade alusel Töö maksumuse.

4.2. Tellija kohustub lõplikult valminud Töö vastu võtma, tehtud Tööd peab aktsepteerima ka omanikujärelevalve.

4.3. Töö vastuvõtmisest keeldumise puhul peab Tellija andma kirjaliku põhjenduse Töövõtjale 3 tööpäeva jooksul akti esitamisest arvates.

4.4. Töö loetakse vastuvõetuks ja garantiiperiood algab üleandmise-vastuvõtmise aktis märgitud kuupäevast alates.

4.6. Töö juhusliku hävimise või kahjustumise riisiko läheb Töövõtjalt Tellijale üle peale Töö üleandmise-vastuvõtmise akti allkirjastamist Poolte poolt.

5.3  Töövõtja võib vormistada ja esitada arve tehtud tööde kohta alles pärast tehtud tööde akti allkirjastamist inseneri ja tellija esindaja objektil poolt

 

5. Töövõtjale masktav tasu, arveldused

5.1. Käesoleva Lepingu raames teostatava Töö eest maksab Tellija Töövõtjale tasu, mis kokku koos käibemaksuga on 42 658,22 eurot (nelikümmend kaks tuhat kuussada viiskümmend kaheksa eurot ja kakskümmend kaks senti). Tasu sisaldab ettenägemata tööde tarbeks reservi 3%. Reserv kuulub väljamaksmisele ainult juhul, kui töövõtt sisaldab Tellija aktsepteeritud ettenägemata töid ja Töövõtja saab enne nende teostamist aktsepti Tellijalt.

5.2. Tehtud Töö arvestus toimub tegelikult tehtud tööde järgi. Seetõttu võib muutuda
punktis 5.1 Töövõtjale makstav tasu.

5.2.1. Väljamakstav tasu võib muutuda vaid ehitustööde osas, muudatuste lubamine ei laiene mõõdistus- ja projekteerimistöödele.

5.3. Töövõtjale makstava tasu muutmisel rakendatakse pakkumuses olevaid ühikhindu ja Tellija aktseptiga akteeritud mahtusid.

5.4. Töö teostamiseks ettemaksu ei rakendata.

5.5. Töö teostamise eest tasutakse ühe maksega peale Töö vastuvõtmist.

5.6. Tellija tasub arve 14 päeva jooksul arve kättesaamisest arvates.

5.7.  Kui Tellija esitab pretensiooni osale akteeritud Töödest, koostatakse ja tasutakse arve

aktsepteeritud summa ulatuses. Tellijal ei ole õigust kinni pidada tasumist vaidlustamata tööde eest.

 

6. Garantii

6.1. Töövõtja poolt teostatud Tööle rakendub 2-aastane garantii.

6.2. Enne garantii tähtaja lõppemist teostatavad Pooled garantiiülevaatuse, mille tulemused ja vastuvõetud otsused fikseeritakse aktis.

6.3. Töövõtja korraldab garantiiajal ilmsiks tulnud vigade ja puuduste likvideerimise, s.o teostatud Töö mittevastavuse Lepingule kõrvaldamise, omal kulul mõistliku aja jooksul pärast nendest teadasaamist või Tellijaga kokkulepitud tähtaja jooksul. Puudus loetakse kõrvaldatuks kui see on aktsepteeritud Tellija ja omanikujärelevalve poolt. Puuduste kõrvaldamisel tehtud töödele kehtib 2-aastane garantii.

6.4. Garantiiajal teostatakse ülevaatusi ning defektide likvideerimist ning lähtutakse Maanteeameti peadirektori 14.06.2013 käskkirjast nr 226 „Teehoiutööde garantiiaegse ülevaatuse ja defektide likvideerimise juhis“ tingimustest.

6.5. Kui Töövõtja rikub garantiikohustust, on Tellijal õigus tellida vastavate tööde teostamine Töövõtja kulul kolmandalt isikult. Töövõtja on igakordse garantiikohustuse rikkumise korral kohustatud tasuma Tellijale leppetrahvi 3% Lepingu maksumusest koos käibemaksuga.

 

7. Vastutus lepingu rikkumise eest

7.1. Tööde teostamise ajal kannab tööde juhusliku hävimise või kahjustumise riisikot Töövõtja. Töö juhusliku hävimise või kahjustumise riisiko läheb üle Tellijale Töö lõplikul vastuvõtmisel.

7.2. Pooled vastutavad oma Lepingust tulenevate kohustuste rikkumise eest vastavalt seadusele. Töövõtja on kohustatud hüvitama Töö mittenõuetekohase teostamise või teostamata jätmise tõttu Tellijale või kolmandale isikule tekitatud kahju täies ulatuses.

7.3. Kui Töövõtja jätab Lepingust tulenevad kohustused täitmata  (v.a Lepingu täitmise tähtpäeva ületamise korral) või täidab neid mittenõuetekohaselt, kohustub Töövõtja Tellija nõudmisel tasuma igakordse rikkumise eest Tellijale leppetrahvi 1,5% Lepingu maksumusest koos käibemaksuga.

7.4. Juhul kui Töövõtja viivitab Töö üleandmisega üle kokkulepitud tähtaja, on Tellijal õigus nõuda leppetrahvi tasumist, mille suuruseks on 0,4% punktis 5.1 sätestatud Töövõtjale makstavast kogu tasust koos käibemaksuga iga üleandmisega viivitatud kalendripäeva eest.

7.5. Juhul, kui Tellija viivitab Töövõtjale tasu maksmisega üle kokkulepitud tähtaja, on Töövõtjal õigus nõuda viivist 0,4% tasumisega viivitatud summast iga tasumisega viivitatud kalendripäeva eest.

7.6. Juhul, kui Töövõtja rikub Lepingut ja seab sellega ohtu tööde nõuetekohase (sh tähtaegse) valmimise, on Tellijal õigus tellida vastavad tööd kolmandatelt isikutelt, kui Tellija on andnud Töövõtjale mõistliku tähtaja puuduste kõrvaldamiseks, kuid Töövõtja ei ole puudusi kõrvaldanud ka lisatähtaja jooksul. Kõik sellega kaasnevad mõistlikud ja põhjendatud kulud kohustub Töövõtja Tellijale hüvitama Tellija kirjaliku nõude alusel.

7.7. Tellijal on õigus leppetrahvide summad võimaluse korral ühepoolselt kinni pidada Tellija poolt Töövõtjale Lepingu alusel makstavast summast.

 

8. Lepingu kehtivus

8.1. Leping jõustub selle allkirjastamisest mõlema Poole poolt ja lõpeb Poolte poolt lepinguliste kohustuste täitmisel või Lepingu lõppemisel muul seadusest tuleneval alusel.

8.2. Tellija võib Lepingu üles öelda võlaõigusseaduses ettenähtud korras. Lepingu ülesütlemisel Töövõtja süül tasub Töövõtja Tellijale leppetrahvi 10% Lepingu maksumusest koos käibemaksuga.

8.3. Töövõtja võib Lepingust taganeda, kui Tellija rikub oluliselt Lepingu tingimusi. Sellisel juhul on Tellija kohustatud Töövõtjale hüvitama Töövõtja poolt Lepingu täitmisel tehtud kulutused. Lepingu ülesütlemisel Tellija süül tasub Tellija Töövõtjale leppetrahvi 10% Lepingu maksumusest koos käibemaksuga.

 

9. Teadete edastamine

Pooltevahelised käesoleva Lepinguga seotud teated peavad olema kirjalikus vormis, välja arvatud teated, mis on informatsioonilise iseloomuga ja mille edastamisel teisele Poolele ei ole õiguslikke tagajärgi. Informatsioonilist teadet võib edastada telefoni või
e-posti teel.

 

10. Muud sätted

10.1. Tellija esindajad:

10.1.1. töövõtu jooksvates küsimustes teede spetsialist Heikki Teearu (tel 435 4715 või
5333 8223, e-post
heikki.teearu@viljandi.ee">heikki.teearu@viljandi.ee);

10.1.2. lepingulistes küsimuste majandusameti juhataja Reevo Maidla (tel 435 0771 või 516 7870, e-post reevo.maidla@viljandi.ee">reevo.maidla@viljandi.ee).

10.2. Töövõtja esindaja: Mati Anspal (tel 505 3816, e-post mati.anspal@lemminkainen.ee">mati.anspal@lemminkainen.ee.

10.3. Lepinguga seonduvaid eriarvamusi ja vaidlusi lahendavad Pooled läbirääkimiste teel. Kui Lepingust tulenevat vaidlust ei õnnestu lahendada Poolte läbirääkimistega, lahendatakse vaidlus kohtumenetluse korras.

 

11. Lisad

Lisa 1 – Töövõtja hinnatabel

Lisa 2 – Töövõtu juhis

Lisa 3 – Töömaa piiritlusjoonis

Lisa 4 – Volitus Lepingu allkirjastamiseks

 

12. Poolte andmed

TELLIJA                                                                                                                   TÖÖVÕTJA                                        

Viljandi Linnavalitsus                                               Lemminkäinen Eesti AS

Registrikood 75005222                                               Registrikood 10114029                             

Linnu 2, 71020 Viljandi                                               Betooni 28, 11415 Tallinn                         

tel 435 4710                                                                 tel 605 7550                         

e-post viljandi@viljandi.ee">viljandi@viljandi.ee                                          e-post info@lemminkainen.ee

                                                                                              

/allkirjastatud digitaalselt/                                           /allkirjastatud digitaalselt/

Ando Kiviberg                                                             Riivo Juhansoo

 

Filer (klikk på filnavn for å laste ned)

Tittel Størrelse
Leping_tallinna 101.doc 42 KB

Mercell Norge AS

Del av Mercell-gruppen, en av Europas ledende leverandører av elektroniske anbudsverktøy og informasjon mellom innkjøpere og leverandører i det profesjonelle markedet.

Kontakt oss

Klikk her for å gå til support

+47 21 01 88 00