Informasjon – eksamen i norsk, vår 2016

Informasjonen gjelder eksamen etter 10. trinn, vår 2016, eksamenskoder NOR0214 norsk hovedmål og NOR0215 norsk sidemål. Elever som er fritatt for vurdering i norsk sidemål (NOR1415), har samme eksamen og skriver på hovedmål på begge eksamensdagene.

Eksamensinformasjon

Forberedelse: mandag 23. mai 2016, én dag, fra kl. 09.00
Eksamen: tirsdag 24. mai 2016 – NOR0214 hovedmål
onsdag 25. mai 2016 – NOR0215 sidemål
Eksamenstid: 5 klokketimer
Tema: Arven etter Ibsen - å sette problemer under debatt

Forberedelse

I forberedelsestiden kan du på disse nettsidene lese tekster knyttet til temaet Arven etter Ibsen – å sette problemer under debatt. På ulike måter har Ibsen satt spor etter seg. I forberedelsesmateriellet kan du bli kjent med noen av tekstene hans og temaer som han var opptatt av. Tekstene i forberedelsesmateriellet skal være til inspirasjon og kunne brukes som kilder på eksamensdagene. For å forberede deg til eksamensdagene kan du også finne stoff andre steder.

Eksamensdagene

Eksamen har to deler, del A og del B. Du skal svare på både del A og del B. I del A er det tekstvedlegg som du må lese for å kunne svare på oppgaven(e). I del B er det flere oppgaver, og du skal svare på én av dem.

Hjelpemidler

I forberedelsestiden er alle hjelpemidler tillatt. Du kan bruke Internett og samarbeide med andre. Lærer skal veilede, ikke undervise i forberedelsestiden.

På eksamensdagene er alle hjelpemidler tillatt – med unntak av oversettelsesprogrammer og nettbaserte hjelpemidler som åpner for kommunikasjon med andre (dvs. samskriving, nettprat eller annen utveksling av informasjon).

Bruk av kilder

Når du velger å bruke stoff fra en eller flere kilder i tekstene, skal du oppgi hvilke kilder du har brukt. Du må oppgi kildene slik at leseren kan finne frem til dem.

Praktiske opplysninger

Topptekst: fagkode og kandidatnummer
Bunntekst: sidetall og totalt antall sider
Font, skriftstørrelse og linjeavstand: Standard for brødtekster er skriftstørrelse 12 og linjeavstand 1,5. (Arial, Calibri og Times New Roman er lett leselige.)
Oppgavenummer: skrives inn i oppgaven, f.eks. A1 og B3
Husk å lagre ofte!

Dersom du skriver for hånd: Bruk godkjente innføringsark og skriv inn likelydende informasjon som er nevnt under punktene topptekst, bunntekst og oppgavenummer.

Vurdering

Besvarelsen du skriver til eksamen, blir vurdert av to eksterne sensorer. Når sensor skal vurdere eksamenssvaret, skal hun eller han bruke eksamensveiledningen med kjennetegn på måloppnåelse.

Eksamensveiledningen