Velskolan leirikeskus, Kartanon perusparannus ja maalämpöjärjestelmän toteutus

Information

Open procedure
2/7/2023 4:19 PM (GMT+01:00)
3/7/2023 11:00 AM (GMT+01:00)

Buyer

Espoon seurakuntayhtymä Espoon seurakuntayhtymä
Teemu Rantala
Kirkkokatu 1
02770 Espoo
Finland
0200562-2

Closing date has passed.

Short description

Perusparannuskohde on leirikeskuksen majoitus- ja rippikoululeiritilana toimiva kartanorakennus. Rakennus on parhaillaan käyttökiellossa ja täten hankkeen yhtenä päätarkoituksena on peruskorjata kartano jälleen turvalliseen ja terveelliseen leirikeskuskäyttöön. Ensisijainen käyttötarkoitus kartanorakennuksella on majoitus. Velskolan kartano sijaitsee Pohjois-Espoossa Velskolan Pitkäjärven pohjoisrannalla Nuuksion kansallispuiston ja Luukin ulkoilualueen välissä. Rakennus on kaksikerroksinen ja kivirakenteinen, jossa on yksiosainen siipiosa. Alueen rakennuksien jätevedet menevät omaan puhdistamoon ja käyttövesi saadaan omilta kaivoilta.

Velskolan leirikeskukseen kuuluu useita rakennuksia eri aikakausilta. Kartano sijaitsee historiallisella kyläkukkulalla, jolla sijaitsee muinaismuistolailla suojeltuja rakennusten perustuksia ja jäänteitä. Kartanon lisäksi kukkulalla on 1800-luvun lopulta peräisin oleva Pehtoorilan puurakennus. Urakka-aineistossa Pehtoorilan puurakennus on esitetty mahdolliseksi urakka-aikaiseksi työmaatoimistotilaksi.

Velskolan kartano rakennus on rakennettu vuonna 1938, arkkitehti Jarl Eklundin suunnittelema. Rakennus on massiivitiilirakenteinen. Rakennuksessa on kaksi maanpäällistä kerrosta, kellari ja ullakko. Välipohjat ja yläpohja koostuu betonialalaattapalkistosta, jonka varaan on tehty puukoolaus ja lattian pintarakenteet. Vesikaton kate on savitiiltä ja julkisivu on rapattu. Rakennusta ei ole kaavassa erikseen suojeltu, mutta rakennus kuuluu muinaismuistoalueeseen. Urakan aikana esim. rappaukseen liittyvät toimenpiteet tulee hyväksyttää museoviranomaisilla.

Kartanon perusparannustöiden lisäksi urakassa on tarkoitus muuttaa nykyinen alueen rakennuksia (Kartanon lisäksi mm. Väentupa sekä Pehtoorila) palveleva öljy- ja pellettilämmitysmuoto maalämpöjärjestelmään. Maalämpöjärjestelmän tueksi urakassa toteutetaan sähkölämmitysjärjestelmä (uudet sähkökattilat). Uusien lämmitysjärjestelmien toteutus ja vanhojen järjestelmien poistaminen sisältyvät urakkaan. Muihin taloteknisiin töihin liittyen mm. sisäpuoliset vesi- ja viemärijärjestelmät uusitaan kartanorakennuksessa. Lämmitysjärjestelmä uusitaan kartanorakennuksen lisäksi Väentupa -rakennukseen suunnitelmien mukaisesti.

Urakan sisältö on kuvattu laajemmin tarjouspyynnön liitteenä olevissa teknisissä asiakirjoissa.

Hankkeen nimenä on Velskolan leirikeskuksen kartanorakennuksen perusparannus sekä maalämpöjärjestelmien toteutus. Urakkamuotona toimii kokonaisurakka.
Kohteen vastaanotto pidetään 26.8.2024.

Files (click "Show interest" to get access)

Name Size
Velskolan leirikeskus, Kartanon perusparannus ja maalämpöjärjestelmän toteutus.pdf 502 KB
Velskolan leirikeskus, Kartanon perusparannus ja maalämpöjärjestelmän toteutus.zip 95.82 MB

Mercell Holding AS

Part of the Mercell Group, one of Europe’s leading providers of e tender systems and information between buyers and suppliers in the professional market.

Contact us

Write to us

+47 21 01 88 00